Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Nema nacionalnih rješenja za globalne probleme kao što je Kovid

Dok slavimo 75. godišnjicu Ujedinjenih nacija, mi, ujedinjeni narodi, nastavljamo da budemo nezamjenjiv forum za iznalaženje zajedničkih odgovora na brojne kompleksne izazove. Nema nacionalnih rješenja za globalne probleme kao što je Kovid-19, objavljeno je danas na Twitter nalogu predsjednika Mila Đukanovića

Dok slavimo 75. godišnjicu Ujedinjenih nacija, mi, ujedinjeni narodi, nastavljamo da budemo nezamjenjiv forum za iznalaženje zajedničkih odgovora na brojne kompleksne izazove. Nema nacionalnih rješenja za globalne probleme kao što je Kovid-19, objavljeno je danas na Twitter nalogu predsjednika Mila Đukanovića.

foto Arhiva

“Multilateralizam za sigurniju i prosperitetniju budućnost i otpornost naših zajednica! Crna Gora, odgovorna članica, trajno posvećena načelima i principima UN Povelje i vrijednostima antifašizma, na čijem temelju su UN i nastale”, naveo je Đukanović.

Podsjećamo, Povelju Ujedinjenih nacija je 26. juna 1945. potpisalo 50 zemalja, a cilj je, prije svega, bilo obezbjeđivanje mira u svijetu.

Danas organizacije Ujedinjenih nacija učestvuju u rješavanju skoro svake veće krize ili konflikta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve