Predsjednik Milo Đukanović govoriće danas na segmentu na visokom nivou 43. sesije Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija koja se održava u Palati nacija u Ženevi, saopšteno je i njegovog kabineta.

Na otvaranju sesije govoriće predsjednica Savjeta za ljudska prava Elisabeth Tichy-Fisslberger, predsjednik Generalne skupštine Tijani Muhamed-Bande, generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, visoka komesarka UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet i član Savezne vlade i ministar vanjskih poslova Švajcarske Ignazio Cassis.

Đukanović će tokom boravka u Ženevi imati bilateralne susrete sa Visokom komesarkom za ljudska prava Michelle Bachelet i predsjednicom Savjeta za ljudska prava Elisabeth Tichy-Fisslberger.

Predsjednik će biti i visoki gost na ručku koji u čast Generalnog sekretara UN-a i Predsjednika Generalne skupštine priređuje predsjednica Savjeta za ljudska prava, stalna predstavnica Austrije.

Savjet će održati trodnevni segment na visokom nivou, na kojem će visoki zvaničnici iz više od 90 zemalja i međunarodnih i regionalnih ogranizacija ukazati na pitanja ljudskih prava koja su od nacionalnog i međunarodnog interesa i koja izazivaju zabrinutost, nakon čega će početi redovan dio martovskog zasijedanja Savjeta. Visoka komesarka UN-a za ljudska prava 27. februara će izvijesti Savjet o stanju ljudskih prava u svijetu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve