Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: I danas se suočavamo sa onima koji žele da ukinu nezavisnost Crne Gore

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović posjetio je Lješkopolje u sklopu predizborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović posjetio je Lješkopolje u sklopu predizborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore.

foto DPS

Poručio je kako uspjeh u politici najviše zavisi od povjerenja te da je siguran da je Demokratska partija socijalista svojim predanim radom apsolutno zaslužila to povjerenje u Donjoj Gorici, kao i u cijeloj Crnoj Gori. Dodao je, kako je saopšteno iz DPS-a, da su na predstojećim izborima ponovo na probi one vrijednosti koje smo mukotrpno gradili decenijama budući da se i danas suočavamo sa onima koji žele da promijene kurs državne politike Crne Gore, ukinu njenu suverenost i nezavisnost i vrate je u status kakav je imala do 2006.

Ne smijemo, poručuje, dozvoliti te da je Evropa prirodna kuća i ambijent za našu državu. U tom kontekstu, dodao je, da smo danas na 50% prosjeka životnog standarda EU te da nas očekuje još puno posla i ne smijemo dozvoliti da na tom putu budemo zaustavljeni.

Demokratska partija socijalista, kaže, ima dvije prednosti koje opozicija ne može pobijediti. Prva prednost su ostvareni rezultati: očuvanje mira i stabilnosti, znanje u upravljanju kriznim situacijama, obnova nezavisnosti, obezbjeđivanje ekonomskog dostojanstva, učlanjenje u NATO, liderstvo u evropskim integracijama i značajno poboljšanje kvaliteta života građana. Druga prednost je jasna vizija koju naša partija ima kada je u pitanju dalji razvoj naše države kao i kapaciteti i mudrost koji u njoj stanuju da bi takva vizija bila ostvarena. Predsjednik je istakao da DPS garantuje stabilnost, te da smo danas na korak od ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života građana Crne Gore:

,,Nikada nijesmo bili toliko evropska i toliko uvažena evropska država kao danas i to je životno djelo ove generacije”.

Uvjeren je, dodaj,e da je pred DPS-om još jedna ubjedljiva izborna pobjeda na Parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Član Predsjedništva i gradonačelnik Ivan Vuković je između ostalog rekao da prisustvujemo dinamičnom razvoju Donje Gorice, nakon čega je pobrojao investicije vrijedne par desetina miliona eura koje se trenutno odvijaju, čime je značajno unaprijeđen životni standard građana u Lješanskoj nahiji.

Ukazao je na značaj predstojećih izbora za nastavak daljeg razvoja i ukupne emancipacije crnogorskog društva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve