Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović na sesiji Savjeta za ljudska prava UN-a

Predsjednik Crne Gore otputovaće danas u Ženevu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Ženevu gdje će sjutra govoriti na segmentu na visokom nivou 43. sesije Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija koja se održava u Palati nacija.

Milo Đukanović

Na otvaranju sesije govoriće predsjednica Savjeta za ljudska prava Elisabeth Tichy-Fisslberger, predsjednik Generalne skupštine Tijani Muhamed-Bande, generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, visoka komesarka UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet i član Savezne vlade i ministar vanjskih poslova Švajcarske Ignazio Cassis.

Đukanović će tokom boravka u Ženevi imati bilateralne susrete sa Visokom komesarkom za ljudska prava Michelle Bachelet i predsjednicom Savjeta za ljudska prava Elisabeth Tichy-Fisslberger, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik Crne Gore će biti i visoki gost na ručku koji u čast generalnog sekretara UN-a i predsjednika Generalne skupštine priređuje predsjednica Savjeta za ljudska prava, stalna predstavnica Austrije.

Savjet će održati trodnevni segment na visokom nivou, na kojem će visoki zvaničnici iz više od 90 zemalja i međunarodnih i regionalnih ogranizacija ukazati na pitanja ljudskih prava koja su od nacionalnog i međunarodnog interesa i koja izazivaju zabrinutost, nakon čega će početi redovan dio martovskog zasijedanja Savjeta. Visoka komesarka UN-a za ljudska prava 27. februara će izvijesti Savjet o stanju ljudskih prava u svijetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve