Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović – Fon der Lajen: Crna Gora ostaje promoter evropskih vrijednosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Briselu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Briselu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, ona je mu je zahvalila što je ostao u Briselu nakon sinoćnje neformalne večere za lidere Zapadnog Balkana, da učestvuje na donatorskoj konferenciji koju EK organizuje za Albaniju.

“Fon der Lajen je ponovila u razgovoru sa predsjednikom Đukanovićem da je cilj nove EK na čijem je čelu da na početku mandata sagleda pitanja na kojima treba zajednički raditi, potencirajući da ima prije svega u vidu oživljavanje Berlinskog procesa i jačanje regionalne saradnje. Predsjednik Đukanović je zahvalio fon der Lajen i istakao da takve poruke vraćaju vjeru i optimizam da možemo naći svoje mjesto u EU, a na zemljama regiona je da iskoriste novi impuls i zamah reformi, na šta je Crna Gora spremna, kao što je spremna da i dalje bude promoter evropskih vrijednosti u regionu”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je predsjednicu EK detaljnije upoznao sa svojim viđenjem aktuelnih kretanja u regionu i i Crnoj Gori.

“Predsjednica EK je rekla da je veoma važno da blisko sarađujemo i da na pravi način radimo na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, a posebno je važno da postoje kapaciteti da se balkanska društva mogu nositi sa unutrašnjim problemima sa kojima se suočavaju”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve