Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Evropska konvencija predstavlja inspiraciju za crnogorsko društvo

Predsjednik je poželio dobrodošlicu predsjedniku Suda uz zadovoljstvo što se saradnja Crne Gore sa tom institucijom nastavlja, a posjeta realizuje tokom obilježavanja 70-e godišnjice usvajanja Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Linosa Aleksandra Sicilijanosa, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Sicilijanos i Đukanović

Predsjednik je poželio dobrodošlicu predsjedniku Suda uz zadovoljstvo što se saradnja Crne Gore sa tom institucijom nastavlja, a posjeta realizuje tokom obilježavanja 70-e godišnjice usvajanja Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

“Uz želje za uspješno predsjedavanje sudom, predsjednik je potvrdio spremnost Crne Gore da i dalje bude pouzdan partner i promoter vrijednosti sadržanih u Konvenciji.

On je podsjetio na stabilno kretanje Crne Gore ka EU i istakao da ohrabruju novi tonovi briselskih struktura i optimizam u pogledu proširenja. Na toj liniji posebno je ukazao na posvećenost Crne Gore unapređenju vladavine prava, što je i EK stavila u prvi plan pregovaranja, a predstavlja istinsku potrebu društava ZB kojem je to inače jedan od temeljnih deficita”, navode u saopštenju.

Predsjednik je naglasio da Evropska konvencija predstavlja inspiraciju za cijelo crnogorsko društvo, što je primijećeno i od evropskih partnera i u Izvještaju o napretku Crne Gore za 2019. u kojem se konstatuje napredak i dobra saradnja sa Evropskim sudom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve