Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Crna Gora se iskreno raduje velikom uspjehu Sjeverne Makedonije

"Radujem se našoj savezničkoj saradnji i zajedništvu u okviru NATO", navodi se u saopštenju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom, rukovodstvu i građanima povodom formalno završenog procesa ratifikacije protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije u članstvo Sjevernoatlantske alijanse, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Milo Đukanović

“Od danas će se i makedonska zastava vijoriti u sjedištu Alijanse u Briselu. Naša transatlantska zajednica bogatija je za još jednu novu saveznicu.

Crna Gora se iskreno raduje velikom i zasluženom uspjehu naših prijatelja, koji je garancija prosperitetnije i sigurnije budućnosti ne samo za Sjevernu Makedoniju, nego za region u cjelini. Naši uzorni politički odnosi i tradicionalno prijateljstvo, sada su trajno osnaženi i savezništvom u NATO.

U teškim danima borbe sa pandemijom virusa COVID-19, koja uzima na hiljade života u zemljama saveznicama, prijem Sjeverne Makedonije je još jedan dokaz odlučnosti i snažne privrženosti NATO politici otvorenih vrata i vrijednostima partnerstva, solidarnosti i uzajamne podrške.

Radujem se našoj savezničkoj saradnji i zajedništvu u okviru NATO”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve