Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj posjetio Opštinu Žabljak: Unapređenje rada jedinica lokalne samouprave

Ministar Dukaj i predsjednik opštine, Veselin Vukićević razgovarali su o aktuelnim projektima, o funkcionisanju lokalne samouprave, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj sa saradnicima, boravio je danas u posjeti opštini Žabljak.

Kako je saopšteno iz tog resora, ministar Dukaj i predsjednik opštine, Veselin Vukićević razgovarali su o aktuelnim projektima, o funkcionisanju lokalne samouprave, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

„Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti opština, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima. Cilj je stvaranje efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri“, kazao je Dukaj.

On je istakao da je puno izazova i rada pred Ministarstvom, ali je akcenat na decentralizaciji i osnaživanje sistema lokalne samouprave, digitalizaciji i unapređenju zakonskih rješenja, što je u skladu i sa vizijom 43. Vlade Crne Gore.

Predsjednik Vukićević je takođe iskazao uvjerenje kako će u narednom periodu biti pouzdan i odgovoran partner Ministarstvu javne uprave u realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave.

On je upoznao ministra sa aktivnostima u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana, aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su u funkciji ekonomskog i regionalnog razvoja, ali i ukazao na izazove i probleme sa kojima se suočava opština Žabljak.

Zaključeno je da i u narednom periodu treba nastaviti sa aktivnostima koji doprinose efikasnosti rada lokalne samouprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve