Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj – Marsela: Jačanje saradnje u oblasti reforme javne uprave

Dukaj je upoznao ambasadorku sa prioritetima u radu ovog resora, te drugim projektima koji su važni za proces reforme javne uprave i digitalizacije koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana uslugama i povjerenje građana u rad javne uprave

Ministar javne uprave Marash Dukaj, sastao se danas sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom. On je čestitao ambasadorki Marsele početak diplomatskog mandata u Crnoj Gori i istakao je tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Italije.

Dukaj je upoznao ambasadorku sa prioritetima u radu ovog resora, te drugim projektima koji su važni za proces reforme javne uprave i digitalizacije koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana uslugama i povjerenje građana u rad javne uprave.

“Ministarstvo javne uprave je orijentisano na građane, gdje reforma javne uprave je jedan od tri stuba pridruživanja Crne Gore EU, kao i digitalizacija i predstavljaju prioritet cijelog našeg rada. U pripremi su mnoge izmjene ranijih strateških i zakonskih rješenja, kao i izrada novog Zakona o Vladi čija je javna rasprava u toku. U pogledu zaštite od sajber napada, preduzećemo konkretne korake na jačanju sistema zaštite od napada“, kazao je Dukaj.

Ambasadorka Marsela je pohvalila napore Ministarstva javne uprave u oblasti reforme javne uprave, kao i na modernizaciji i unapređenju javnih usluga i kazala da treba jačati saradnju te razmjenu primjera dobre prakse i znanja iz oblasti ICT-a.

“Italija će pružiti punu podršku u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije u unapređenju efikasnosti javne uprave, modernizaciji i inovacijama kroz zajedničke projekte i programe, kako bismo doprinijeli snažnijem digitalnom razvoju naših zemalja“, kazala je ambasadorka Marsela.

Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za produbljivanje saradnje u oblasti reforme javne uprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve