Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj: Jačanje saradnje dvije prijateljske zemlje u svim oblastima

Sastanku je, kako je saopšteno iz resora,  prethodio obilazak ASAN servisnog centra, prilikom koje je Mehdijev detaljnije upoznao Dukaja sa načinom rada i uslugama koje pruža ova državna agencija

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, tokom zvanične posjete Azerbejdžanu, sastao se sa predsjednikom Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije RA (SAPSSI) Ulivom Mehdijevim. Dukaj je u toku sastanka istakao značaj saradnje dvije prijateljske zemlje u svim oblastima.

Sastanku je, kako je saopšteno iz resora,  prethodio obilazak ASAN servisnog centra, prilikom koje je Mehdijev detaljnije upoznao Dukaja sa načinom rada i uslugama koje pruža ova državna agencija.

“Stojimo na raspolaganju Ministarstvu javne uprave Crne Gore za dalju saradnju i primjenu svog znanja i iskustva u cilju unapređenja oblasti javnih usluga u Crnoj Gori”, kazao je Mehdirjev i zahvalio Dukaju na učešću na forumu.

Dukaj je, kako se navodi, istakao značaj saradnje dvije prijateljske zemlje u svim oblastima, kao i u konkretnom slučaju na razmjeni dobrih praksi na uspostavljanju efikasne javne uprave, modernizaciji i inovacijama u javnom sektoru, izgradnji administrativnih kapaciteta, sa posebnim akcentom na iskustvo koje Azerbejdžan posjeduje u ovoj oblasti kroz ASAN model.

“Ministarstvo će cijeniti podršku SAPSSI-a u postepenoj realizaciji ovih projekta, a posebno u dijelu jačanja kapaciteta ljudskih resursa, u smislu razvoja kadrova, obuka, studijskih posjeta zaposlenih ASAN-u i konsultanskih usluga eksperata Državne agencije RA”, kazao je Dukaj.

Iz resora navode da je Dukaj upoznao Mehdijeva sa prioritetima u radu Ministarstva u budućem periodu, kao što su razvoj elektronskih servisa, sajber bezbjednosti i bezbjednosti podataka, razvoj digitalnih veština za državne službenike, građane i osjetljive kategorije, kao i aktivnosti u oblasti upravljanja kvalitetom pružanja usluga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve