Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj i Kurti: Jačanje saradnje u oblasti javne uprave, digitalizacije i sajber bezbjednosti

Sagovornici su se složili da evropska perspektiva nema alternativu, te da je put ka punom članstvu u EU pravi način za jačanje položaja Crne Gore i Republike Kosovo, ali i regiona u cjelini, u međunarodnoj zajednici

Na marginama “Western Balkans Digital Summit – Prishtina 2022”, koji se održava u Prištini, ministar javne uprave, Marash Dukaj, sastao se sa predsjednikom Vlade Republike Kosovo, Albinom Kurtijem.

Naglasivši odlične bilateralne odnose između Crne Gore i Republike Kosovo, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Dukaj je sa premijerom Kurtijem razgovarao o neophodnosti jačanja saradnje u oblastima javne uprave, digitalizacije i sajber bezbjednosti.

Sagovornici su se složili da evropska perspektiva nema alternativu, te da je put ka punom članstvu u EU pravi način za jačanje položaja Crne Gore i Republike Kosovo, ali i regiona u cjelini, u međunarodnoj zajednici.

Takođe, na sastanku je, kako su naveli, razgovarano i o aktuelnim političkim i ekonomskim procesima u obje države i mogućnostima jačanja regionalne saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve