Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj: Camaj pogriješio kada je prije deset godina vrijeđao Srbe, ne dijelim njegove stavove

On je to kazao odgovarajući na pitanje poslanice Demokratskog fronta Maje Vukićević

Državni sekretar Agron Camaj je pogriješio, ako je prije 10 godina na svom Facebook profilu napisao neprimjeren komentar, koji se odnosio na pripadnike jednog od naroda koji zajedno sa svima nama čine našu državu Crnu Goru, kazao je danas u Skupštini ministar javne uprave Maraš Dukaj.

On je to kazao odgovarajući na pitanje poslanice Demokratskog fronta Maje Vukićević.

“Da li Vi kao ministar javne uprave dijelite stavove svog državnog sekretara o Srbima i da li su takve izjave bile preporuka da isti dobije poziciju državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave”, pitala je Vukićević Dukaja.

Ministar je kazao da će na pitanje odgovoriti konkretno i jasno.

“Gospodin Agron Camaj je pogriješio, ako je prije 10 godina na svom Facebook profilu napisao, neprimjeren komentar, koji se odnosio na pripadnike jednog od naroda koji zajedno sa svima nama čine našu državu Crnu Goru. Isto bih kazao i da je bilo koji uvredljivi komentar bio upućen bilo kojem narodu u Crnoj Gori i šire”, poručio je Dukaj.

Uvjeren je, kaže, da je i Camaj svjestan da je tada napravio grešku, koju ne smije ponoviti nijedan čovjek koji drži do časti, poštenja i poštovanja pravnog poretka.

“Iskreno vjerujem da se radi o osobi kojoj je stalo do ostvarenja slobode i dostojanstva svakog čovjeka. Da budem jasan – ne dijelim stavove koji su tada iznijeti, već ih uvijek i u svakoj prilici osuđujem”, istakao je Dukaj,

Kako je naveo, neupitna preporuka za Camaja bilo je njegovo obrazovanje, stručnost, iskustvo, jezici koje govori, tehničke vještine i druge profesionalne kompetencije.

“Ali dozvolite da imam pravo da ne sudim ponovo, i svakog dana, za ono što se dogodilo prije deceniju, u nečijoj mladosti i afeklu. Budimo svjesni da se čovjek tokom života mijenja, pa dajmo ljudima priliku da rastu i sazrijevaju, da nauce iz grešaka koje su činili, te da ih vrednujemo u ovom trenutku po patrioizmu i društvenoj odgovornosti. Na kraju, treba istaći i činjenicu da su o izjavi gospodina Camaja riječ dali nadležni državni organi i taj slučaj je u zakonskom postupku zaokružen u vremenu kada se i dogodio”, naveo je Dukaj.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve