Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj: Američka iskustva u oblasti digitalizacije javnih usluga dobar primjer

Na sastanku je bilo riječi o modalitetima unapređenja saradnje u oblasti sajber bezbjednosti, reforme javne uprave, a posebno digitalne transformacije i profesionalizacije javne uprave

Američka iskustva u oblasti digitalizacije javnih usluga dobar primjer. U narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru, kazao je  ministar javne uprave Maraš Dukaj u toku susreta sa visokim zvaničnikom Mičigena Markom Tisdelom i odbornikom grada Livonije Robom Gjonajem.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz tog resora, bilo riječi o modalitetima unapređenja saradnje u oblasti sajber bezbjednosti, reforme javne uprave, a posebno digitalne transformacije i profesionalizacije javne uprave.

“Američka iskustva u oblasti digitalizacije javnih usluga dobar primjer. U narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru”, istakao je Dukaj.

Sagovornici su, kako se navodi, ocijenili da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse i saradnje u mnogim oblastima.

Sastanku su, kako napominju, prisustvovali i predsjednik udruženja iz Mičigena “Jehona e Malësisë” Vilson Sinishtaj, kao i sekretar tog udruženja Agron Dedivanaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve