Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Državna izborna komisija apeluje na MUP da informišu birače o mjestima glasanja

Državna izborna komisija u skladu sa Zakonom o biračkom spisku ima pravo uvida u birački spisak, dok nema pravo da obavještava građane na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo

Državna izborna komisija (DIK) apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da preuzme sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o mjestima na kojima mogu glasati na predsjedničkim izborima u nedelju.

Na dan održavanja lokalnih izbora koji su održani 23. oktobra 2022. godine, građani su se obraćali Državnoj izbornoj komisiji u cilju dobijanja informacije na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo budući da nijesu mogli ostvariti pristup sajtu www.biraci.me.

Državna izborna komisija u skladu sa Zakonom o biračkom spisku ima pravo uvida u birački spisak, dok nema pravo da obavještava građane na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo.

“Imajući u vidu zakonske nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i potrebu birača da budu informisani o biračkom mjestu na kom ostvaruju biračko pravo, Državna izborna komisija apeluje da se preuzmu  sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o ovom pitanju, kako putem servisa www.biraci.me tako i putem stavljanja u funkciju više linija call centra Ministarstva unutrašnjih poslova”, navode iz DIK-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve