Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Društvenim mrežama se šire lažne vijesti o CeMI-jevim posmatračima

Kako su iz te organizacije podsjetili, CeMI je od samog početka dao precizne informacije da je akreditovao više od 1200 posmatrača, za oba izborna kruga, dok će u prvom krugu imati 450 posmatrača

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) upozorio je građane da se društvenim mrežama šire lažne vijesti koje se odnose na posmatrače te organizacije, koji će nadgledati izborni proces tokom predsjedničkih izbora zakazanih za sjutra.

Kako su iz te organizacije podsjetili u saopštenju, CeMI je od samog početka dao precizne informacije da je akreditovao više od 1200 posmatrača, za oba izborna kruga, dok će u prvom krugu imati 450 posmatrača.

„Dodatno, pojasnili smo da je važno pokriti sva biračka mjesta u drugom krugu kako bi se onemogućile nepravilnosti i zaštitio integritet izbornog procesa. Želimo da naglasimo da su posmatrači na ovaj način akreditovani zbog zakonskog okvira koji ne precizira da li je moguće akreditovati posmatrače prije drugog kruga“, kaže se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su pozvali građane da izvor informacija o aktivnostima te organizacije potraže na društvenim mrežama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
18.03.2023-15:51 15:51

Vest od pre 5 dana: “CeMI akreditovao više od 1000 kratkoročnih posmatrača za nadgledanje predsjedničkih izbora”. Plaćaju li vas sponzori da širite lažne vesti ? :)