Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Dritanovo društvo: Marija Havrilov, koja je bila smještena sa Simijanovićem, članica srpskog pokreta Zavetnici

Podsjetimo, Stevan Simijanović, koji se predstavljao kao američki diplomata koji radi pri Misiji OEBS-a u Beču, uhapšen je u ponedjeljak u Nikšiću, a kod njega je pronađen validni pasoš SAD, crnogorska lična karta, srpska i američka vozačka dozvola. URA je danas priznala da je finansirala boravak Simijanovića u Podgorici

Srpska državljanka Marija Havrilov koja je u decembru boravila u hotelu Ambasador u Podgorici, zajedno sa Stevanom Simijanovićem članica je Odbora za međunarodnu saradnju srpskog pokreta Zavetnici. URA je danas priznala da je finansirala boravak Simijanovića u Podgorici.

Podsjetimo, Stevan Simijanović, koji se predstavljao kao američki diplomata koji radi pri Misiji OEBS-a u Beču, uhapšen je u ponedjeljak u Nikšiću, a kod njega je pronađen validni pasoš SAD, crnogorska lična karta, srpska i američka vozačka dozvola. Crnogorska policija je Simijanovića uhapsila nakon posjete Miodragu Daki Davidoviću u sjedištu kompanije ,,Neksan“, a osnovna tužiteljka Ana Doderović ga je istog dana pustila da se brani sa slobode, bez ikakvog obrazloženja.

Kako je pisala Pobjeda, Građanski pokret Ura Dritana Abazovića plaćao je smještaj u hotelu ,,Ambasador“ američko-crnogorskom državljaninu, navodnom diplomati SAD Stevanu Simijanoviću tokom njegovog boravka u Podgorici oktobra i decembra prošle, kao i januara ove godine.

Kako su naveli, 24. decembra prošle godine, Stevan Simijanović boravio je u hotelu ,,Ambasador“, koristeći kao i ranije američki pasoš. Ovog puta je bio u društvu srpske državljanke Marije Havrilov, koja je odsjela u drugom apartmanu. Simijanović je u hotelu ,,Ambasador“ ostao sve do 9. februara, kada ga je crnogorska policija privela i nakon toga obavila pretres apartmana u prisustvu gostiju hotela, Simijanovića i Havrilov, kao i njihovog advokata.

Da li je GP Ura i Mariji Havrilov plaćala smještaj, nema podataka. Kao što Pobjeda ne raspolaže informacijama da li je, osim u hotelu ,,Ambasador“ u Podgorici, agilni Simijanović sa prijateljima odsjedao i u drugim mjestima širom Crne Gore.

Marija Havrilov članica je Odbora za međunarodnu saradnju srpskog pokreta ”Zavetnici”.

Delegacija srpskog pokreta ”Zavetnici” u decembru 2017. godine sastala se sa predstavnicima ,,Jedinstvene Rusije“ Vladimira Putina u centralnim prostorijama ove stranke u Moskvi i, uz razmatranje brojnih strateških pitanja, predstavila svoju strategiju odbrane Kosova i Metohije.

Delegaciju Zavetnika činili su predsednik pokreta Stefan Stamenkovski, članovi predsedništva Milica Đurđević-Stamenkovski i Stanislav Gašparovski, kao i članica Odbora za međunarodnu saradnju Marija Havrilov.

Posebna pažnja posvećena je prezentaciji strateške platforme Zavetnika za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Konstatujući da je podrška Rusije ključna za očuvanje Kosova u sastavu Srbije, Stamenkovski je pozvao predstavnike Jedinstvene Rusije da prouče tekst platforme, pisao je Alo.rs.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smece
12.02.2021-08:09 08:09

URA drzati resor POLICIJA-VOJSKA sta da se njima da u Povjerenje-VECEG zla od URA -DEMOKRATE CG nije imala ONI su za ZELENILO i -poljoprivredu -sadnja -KUPUSA to svaka cast -Politika Srpskim NACIONALISTIMA oni sami trebaju da odu CG je mnogonacionalna- GRADJANI BI SAD ZNALI KAKO BI ODLUCILI!