Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DRITAN PRITISKA TUŽILAŠTVO DA HAPSI UREDNIŠTVO PORTALA AKTUELNO Pisanje ”Profesionalca” smeta izdajnicima i saradnicima stranih službi

Razumljivo je zašto Abazović svim silama targetira Profesionalca i portal Aktuelno - jer je on kao šef svih bezbjednosnih službi odgovoran za eventualne izdajničko-kriminalne radnje, isto koliko i njemu podređeni nezakoniti v.d. ANB-a Dejan Vukšić. Stoga se nužno nameće pitanje - ko treba da bude saslušavan - uredništvo i vlasnička struktura portala Aktuelno da bi se došlo do Profesionalca ili potpredsjednik izdajničko-teokratske vlade i njegovi aparatčici zbog sumnje da su sudjelovali u veleizdaji?

Ostrašćeni politički diletant iz kvislinškog pokreta URA, koji trenutno obavlja funkciju potpredsjednika najgore vlade u crnogorskoj istoriji Dritan Abazović, ima patološku potrebu da vrši pritisak na uredništvo portala  Aktuelno, jer ne može da nam oprosti što smo našem čitaocu patrioti Profesionalcu omogućili da raskrinka ilegalne i antidražvne aktivnosti u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB).

URIN potpredsjednik vlade zadužen za bezbjednosni sektor posvetio je dio svog nedavnog gostovanja na online video-platformi njegove koalicije ”Crno na bijelo” da ispolji svoju patološku opsjednutost našim čitaocem, patriotom koji je pod pseudonimom Profesionalac razotkrio kriminalno-izdajničke radnje koje su se odvijale u ANB-u.

Abazović je po ko zna koji put targetirao portal Aktuelno i Profesionalca pominjući da se ”na našem portalu objavljuju tajni dokumenti iz ANB-a” kao i da smo ”već predmet razmatranja Višeg tužilaštva u Podgorici”.

Pritiska tužilaštvo da hapsi Aktuelno

Dok je potpredsjednik izdajničke vlade vršio verbalnu tiradu ispoljavajući svoje najdublje frustracije, pomenuo je jedan tačan podatak – da se Više tužilaštvo u Podgorici bavi uredništvom portala Aktuelno i to zbog prenošenja tekstova patriote Profesionalca.

Vukšić i Abazović: Da uhapsimo Aktuelno i Profesionalca, pa da nastavimo sa izdajom države…

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, Abazović i njegovi politički apartčici već duže vremena svim silama lobiraju da tužilaštvo pokrene predmet protiv Uredništva portala Aktuelno, da bi se privođenjem ili pozivom na saslušanje osvetili za pisanje Profesionalca nakon čijih tekstova je stopirana rasprodaja državnih tajni i interesa obavještajnim službama bliskim Beogradu i Moskvi.

Moramo konstatovati da je žalosno što Abazović koristi svoj položaj potpredsjednika vlade za bezbjednosni sektor i vrši brutalni pritisak na nezavisne medije čiji je jedni ”grijeh” što su otvorili septičku jamu izdaje i zavjere protiv državnih interesa.

Zašto mu smeta Profesionalac?

Očigledno je da je Abazovićeva percepcija stvarnosti toliko iskarikirana da svoje izdajničko djelovanje želi da predstavi kao državne interese, a portal Aktuelno i medije koji razotkrivaju njegove subverzivne akativnosti stavlja pod pendrek brutalne cenzure i zastrašivanja.

Takođe je jasno da potpredsjednik vlade zadužen za bezbjednosni sektor želi da se dočepa Profesionalca i uhapsi ga zbog toga što je pomutio njegove planove na podrivanju temelja države.

Da li Abazović ima legitimaciju sa ovakvom značkom?

”Umjesto da mu je drago što ga je Profesionalac upozorio na malverzacije i  kriminalno-izdajničke radnje koje su prijetile ANB-u i bezbjednosnom sektoru, Abazović se buni i čini sve da ga uhapsi. To je veoma sumnjiva okolnost i navodi isključivo na jedan zaključak – da trenutni potpredsjednik Vlade ne radi u interesu Crne Gore, već u interesu druge države. Da radi u interesu Crne Gore, bio bi zahvalan za tekstove Profesionalca koje je objavljivao portal Aktuleno jer ukazuju na nepočinstva i teške, čak namjerene propuste u bezbjednosnom sektoru”, kazali su za portal Aktueno izvori dobro upućeni u stanje bezbjednsnog sektora u Crnoj Gori, koji dodaju:

”Da je Abazoviću stalo do Crne Gore tražio bi da mu Profesionalac dostavlja tekstove, a ne bi nastojao da ga uhapsi”.

”Šok” priznao da radi za BIA-u?

Kako sumnjaju naši sagovornici Abazović je vjerovatno blizak srpskoj BIA-i ali i ruskim obavještajnim službama koje su odavno stavile šapu na Crnu Goru.

”Kada je početkom februara Abazović održao konferenciju za novinare na kojoj je počela zvanična hajka na portal Aktuelno, vaše uredništvo i osnivače, potpredsjednik Vlade je potvrdio istinitost objava portala UDAR svjesno ili nesvjesno navodeći da je to materijal koji je procurio iz ANB-a. Podsjetimo, na portalu UDAR koji se pojavio par mjeseci uoči parlamentarnih izbora prošle godine navedeno je da je Abazović saradnik srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA)”, podsjećaju naši sagovornici.

Podsjetimo, u materijalu koji je objavljivao taj portal navedeno je da je Abazović agent BIA-e i da je njegovo kodno ime ”Šok”.

Rade Bulatović: Da li je Abazović njegov ”resurs”

Prema navodima tog portala, Abazović je zavrbovan preko brata koji radi u Beogradu a operativna veza mu je bio Rade Bulatović, koji je od 2004. do 2008, za vrijeme vlade Vojislava Koštunice, bio je na čelu BIA.

Ko treba da bude saslušavan?

Treba takođe istaći da je razumljivo zašto Abazović svim silama targetira Profesionalca i portal Aktuelno – jer je on kao šef svih bezbjednosnih službi odgovoran za eventualne izdajničko-kriminalne radnje, isto koliko i njegov podređeni nezakoniti v.d. ANB-a Dejan Vukšić.

Na osnovu svega što smo ovom prilikom predočili javnosti nužno se nameće pitanje – ko treba da bude saslušavan – uredništvo i vlasnička struktura portala Aktuelno da bi se došlo do Profesionalca, ili potpredsjednik izdajničko-teokratske vlade zbog sumnje da je učestvovao u velezdaji?

Jasno je da Abazović i njegovi apratčici žele da se operu i zamjenom teza relativizuju svoja nepočinstva i subverzivno-izdajničke radnje. Da bi sakrio svoja nedjela kratki pendrek izdajničke vlade je prinuđen na kršenje svih osnovnih ljudskih prava i slobode govora, i mora da  prijeti isljeđivanjem i pokretanjem postupaka za nepostojeće afere koje tako klevetnički vezuje za portal Aktuelno.

Ipak, javnosti je jasno da se u ovom slučaju radi o neprimjerenom, brutalnom pritisku jer izdajnička vlast nije očkivala da će tvrdo patriotsko jezgro ovako jako stati u odbranu temeljnih vrijednosti Crne Gore.

Međutim, ovo nijesu jedini motivi koji su podstakli Abazovića na progon portala Aktuelno, a o tome po čijem nalogu želi da spriječi gotovo nezuatavljivo širenje uticaja naše medijske kuće pisaćemo u nekom od narednih tekstova.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gordan
16.03.2021-12:16 12:16

Dje se djede Professionals? Nestade Professionalac a Pipun odustade od gicanja. Tu nesto smrdi na kompromis.

Sara
16.03.2021-18:50 18:50
Reply to  Gordan

Ti ne znas ni da pises,,Dje se djede

Profesionalac..je super..fantastican..istinit..da ga sa zadovoljstvom citam..Vau…

Vlado
16.03.2021-20:35 20:35
Reply to  Sara

Ko tebe cera da citas kad ne znas da citas za tebe je Aktuelno zagonetka zato sto ne citas kako je napisano !

Jok mori
16.03.2021-13:56 13:56

Dritan Abazović je URIN… a URA je Žarkova

KAMEN
16.03.2021-13:56 13:56

Aktuelno nedaj boze jedan dan bez vas vi ste jedini koji istinu razotkrivate za sve kome smeta hitno da se javi psihologu za pomoc ! VIJESTI LAZLJIVE NI DA SE POGLEDAJU NIJESU VRIJEDNE – JEDINO STO IM VALJA TO JE NACISTO -KOMNENIC-DA NIJE NJEGA NIKO IH NEBI POGLEDA I LAZI DA CITA !AKTUELNO NAJBOLJI LIST U EVROPI NAJBOLJI STE NAJBOLJI !!!

Gradjanin
16.03.2021-14:04 14:04

Mnoge boli sto postojite!Podrska za portal Aktuelno!

Jok mori
16.03.2021-14:09 14:09

Dritan je URIN… a URA je po novom po-ure :))

Budala
16.03.2021-14:38 14:38

Dati BUDALI da odlučuje o sudbinama ljudi. Hapsi, kako mu prdne na pamet. Ne može to dugo durat. Srpski mediji Jova Kapu decenijama predstavljaju kao “dželata”. Jovo je za Abazovića “Majka Tereza”. Nije ničija do zore… Ubrzo će Abazović odgovarati za ta staljinistička hapšenja.

Vlado
16.03.2021-15:57 15:57

Aktuelno je list kojem zavide mnogi zato sto je mnogo vrijedan citati i mnogo sto saznati istinu O SVEMU to je list koji se razumije citat sta su napisali profesionalani novinari !!!!! Koja to budala u Tuzilastvu moze i pomislit da hapsi nas ili novinare lista AKTUELNO koji ima najvecu podrsku u CG!!

!!!
16.03.2021-16:27 16:27

Da je srece da se ovo tele(govedo ce biti za koju godinu)samouhapsi i da sebu odmjeri primjerenu kaznu,makar i nanogicu,jer ce mu uska CG biti.Podrška za Aktuelno!!!

gagi
16.03.2021-18:22 18:22
Reply to  !!!

Sto se tice “epiteta’ Govedo,to pripada mentoru ovog prirepka Abazovica,Ivanovic Zeljku PRAVOM GOVEDU,e sad “mlado od goveda” moze biti TELE,tu je to rodbina su.

Tihana
16.03.2021-17:39 17:39

Vidim ga već kako seli u Beograd kod brata! Ni na ljetivanje u Ulcinj od bruke neće moći.

gagi
16.03.2021-18:18 18:18

Ne vidjeh odavno zajedno dvije pogani nevaljale kao ova dva svetosavka prirepka,nasli su se, preverani i lopovi.

UREDNIK PORTALA AKTUELNO SASLUŠAN PO PRIJAVI VUKŠIĆA ”Predlažem direktoru ANB-a da sada podnese krivičnu prijavu protiv sebe” | Skala radio
19.03.2021-16:59 16:59

[…] potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednosni sektor posvetio je dio svog nedavnog gostovanja na onl… da ispolji svoju patološku opsjednutost našim čitaocem, a u stvari patriotom koji je pod […]