Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DRI: Pojavili se lažni državni revizori

Osobe koja su pložile državni revizorski ispit, dodaju, a nijesu svojstvo državnog revizora stekle shodno članu 45 Zakona o DRI nemaju pravo vršiti bilo koju radnju iz nadležnosti DRI, niti se potpisivati kao državni revizori, posebno ne na bazi zaključenih komercijalnih ugovora za pružanje usluga trećim licima

Senat Državne revizorske institucije upozorio je da je jedan broj državnih organa i institucija prijavio da se pojedine osobe, koje nijesu izabrane u zvanje državni revizor u DRI, legitimišu kao državni revizor i zahtjevaju dokumentaciju radi sprovođenja postupaka revizije i potpisuju zapisnike i vrše druge radnje sa potpisom državnog revizora.

“Članom 45 st. 1 i 2 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji propisano je da poslove revizije obavlja državni revizor koji zasniva radni odnos na osnovu javnog oglašavanja isključivo u DRI. Stavom 3 istog člana zakona propisano je da za državnog revizora može biti izabrano lice koje, pored opštih uslova utvrđenih zakonom, ispunjava i sljedeće uslove: ima visoku stručnu spremu, najmanje pet godina radnog iskustva u struci i položen ispit za državnog revizora.

Osobe koja su pložile državni revizorski ispit, dodaju, a nijesu svojstvo državnog revizora stekle shodno članu 45 Zakona o DRI nemaju pravo vršiti bilo koju radnju iz nadležnosti DRI, niti se potpisivati kao državni revizori, posebno ne na bazi zaključenih komercijalnih ugovora za pružanje usluga trećim licima.

U vezi sa istim svi subjekti revizije dužni su da zatraže od lica koja se legitimišu kao državni revizori pisano punomoćje koje je potpisano i ovjereno od strane DRI i za slučaj da lice ne posjeduje isto da o tome obavjeste DRI“, navodi se u saopštenju DRI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve