Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Drašković: Razvijamo naš centar grada – intenzivni radovi u Mjesnoj zajednici Topolica

Kada govorimo o Mjesnoj zajednici Topolica, zadovoljstvo predstavlja vidjeti realizaciju infrastrukturnih projekata na svakom koraku. Jedan od aktuelnih, koji se realizuje iz budžeta Opštine Bar, je nastavak sanacije i adaptacije ulice Jovana Tomaševića – od Doma zdravlja do „Volija“. Ova saobraćajnica, koja iako nije u tako lošem stanju, biće u potpunosti sanirana s obzirom na svakodnevnu frekvenciju saobraćaja, napisala je u saopštenju Vesna Drašković, predsjednica MZ Topolica i predsjednica Alijanse žena DPS Bar.

”Kao što su građani imali priliku da vide, u prethodnim danima otpočelo se i sa radovima na instalaciji svjetlosne signalizacije na jednoj od najrizičnijih raskrsnica u gradu, ulice Jovana Tomaševića i Bulevara JNA, kod objekta “Voli”. Na ovaj način, rješavamo jednu od crnih tačaka u gradu. Sigurna sam, da će izgradnjom semafora saobraćaj biti kvalitetnije uređen, što će doprinijeti većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Vrijednost investicije je 82.000 eura, a finansira se iz budžeta Opštine Bar”, dodala je.

”Podsjećanja radi, u periodu iza nas na području Mjesne zajednice Topolica realizovana su sljedeća investiciona ulaganja:

– Završena je I faza rekonstrukcije dijela saobraćajnice Jovana Tomaševića od mosta na rijeci Željeznici do Doma zdravlja u ukupnoj dužini od 900 metara u vrijednosti od 103.700€;

– Uređene su parkovske površine duž čitave Mjesne zajednice;

– Sanirane su trotoarske površine u užem jezgru grada, prilagođene osobama sa invaliditetom i postavljene taktilne staze za slabovide i slijepe osobe, u vrijednosti od 36.000€;

– Na više lokacija u gradu postavljena je 61 nova klupa uz toliko kanti za otpatke u cilju oplemenjivanja prostora;

– Izvode se radovi na uređenju pionirskog parka na Topolici I”, navela je Drašković.

”Ovo su samo neke od realizovanih investicija od strane lokalne samouprave u proteklih nekoliko mjeseci na području Mjesne zajednice Topolica. Sigurna sam da će Opština Bar i u narednom periodu aktivno raditi kako bi srce grada Bara bilo pravi reprezent modernog i urbanog primorskog grada!”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve