Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Drašković: DF snažno podržava učlanjenje u Otvoreni Balkan

Demokratski front snažno podržava učlanjenje Crne Gore u Otvoreni Balkan jer je to u interesu svih građana, saopštio je šef Informativne službe NSD i funkcioner DF Petar Drašković

Demokratski front snažno podržava učlanjenje Crne Gore u Otvoreni Balkan jer je to u interesu svih građana, saopštio je šef Informativne službe NSD i funkcioner DF Petar Drašković.

“Opravdanost takvog puta potvrđuju i izjave evropskih zvaničnika i drugih važnih međunarodnih adresa koje pozdravljaju ovu sjajnu inicijativu. Takve olakšice za građane, robu i usluge u regionu ne bi jedino podržao neko ko razvoj i bolju budućnost želi ostaviti po strani”, pojasnio je Drašković.

Pozitivni signali svjetskih političkih faktora o Otvorenom Balkanu, prema njegovim riječima, “su sasvim suprotni od onoga u šta su nas ubjeđivali predstavnici DPS-a i članovi vlade Zdravka Krivokapića“.

“Govorili su kako to ometa evropski put Crne Gore i da je suprotstavljeno EU integracijama. Sada se čitava javnost može uvjeriti da to nije istina. Umjesto da su se bavili ovim velikim privrednim i društvenim iskoracima za Crnu Goru, važnije im je bilo da protjeraju ambasadora Srbije, smijene ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasaju rezoluciju o Srebrenici. I ne samo to, nego su primjetni isti stavovi DPS-a i dijela nekadašnje parlamentarne većine o Otvorenom Balkanu, odnosu prema Srbiji i rezoluciji o Srebrenici koja nije dobila podršku čak ni u parlamentu Albanije”, pojasnio je Drašković.

Današnji sastanak u Ohridu je, smatra on,  “otvorio vrata reformama i usponu Balkana”.

“U ovim izazovnim vremenima, konačno se naš region okreće sopstvenim interesima što će pomoći cirkulaciji stanovništva i objedinjavanju tržišta rada. Tu treba Crna Gora da traži svoje mjesto i na taj način bi počela ozbiljnije razmišljati o unapređenju svojih ekonomskih potencijala”, zaključio je Drašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
08.06.2022-20:07 20:07

Pravi je ovo četnik ,
Ne vidi razloge protjerivanja ambas.Bozovica ,niti izglas.nepovjerenje
Leposavicu a OB je njemu odlicna ideja…
pravi CETNIK -srbajnskog porEkla !
piH !