Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Draginja razotkrila premijera: Krivokapić iz Tokija zvao ministarku zdravlja i tražio da na čelo Instituta za ljekove nezakonito postavi diplomiranu pravnicu

Sin Krivokapića je suvlasnik firme Altmed zajedno sa svojom tetkom, a direktor te firme je drugi sin premijera ove države. Ako je zakon jasan, da na čelo Instituta za ljekove i medicinska sredstva ne može biti bez stručno lice, o čemu se ovdje radi? Trebamo li mi da postavljamo direktora po volji premijera, da bi izlazili u susret njemu i njegovim sinovima, a ovdje doživljavali crnogorske građane kao pokusne kuniće, poručuje Vuksanović Stanković

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje osvrnula se na, kako kaže, pravni skandal povodom izbora direktora Instituta za ljekove i medicinska sredstva. Podsjetimo, portal Aktuelno je još početkom godine najavio da će Krivokapić pokušati da iskoristi premijerski položaj da omogući monopol na tržištu ljekova za firme njegove najuže familije, a pisali smo, takođe, kako je premijerovim firmama ”svanulo”.

“Suprotno pravilniku, suprotno sistematizaciji i zakonu o ljekovima pokušava se na čelo Instituta postaviti osoba koja ne ispunjava zakonom predviđene uslove za to. Jer je u pitanju diplomirani pravnik, a na čelu Instituta mora da bude neko ko je stručno lice. Podrazumijeva se, prije svega, farmaceut jer je to Institut koji se bavi kontrolom ljekova, a može da bude i ljekar medicinske struke”, pojašnjava Vuksanović Stanković.

Ona kaže da iz medija saznajemo da “imamo sina premijera (Zdravka Krivokapića) koji je suvlasnik firme Altmed zajedno sa svojom tetkom”.

“Znači oni su suvlasnici, a direktor te firme je drugi sin premijera ove države. Imamo saznanja da je premijer države iz Tokija kontaktirao ministarku (Borovinić Bojović) i da je insistirao da se na čelo Instituta postavi osoba koja ne ispunjava zakonom uslove za to”, ističe poslanica SDP-a.

Dodaje, da su informisani da je gospodin Đurašković, koji je predsjednik Upravnog odbora, ne želeći da učestvuje u tim malverzacijama, odložio sjednicu.

“Međutim, takođe smo informisani da je juče stupio u kontakt sa određenom osobom, neću imenovati, i da je nakon razgovora ipak odlučio da se danas održi sjednica na kojoj će se nezakonito imenovati direktor Instituta za ljekove i medicinska sredstva”, rekla je Vuksanović Stanković.

Poručuje Đuraškoviću da ta osoba koja ga je kontaktirala i sa kojom se, kako kaže, dogovorio da popusti i koja ga je nafingala da danas drži sjednicu, sigurno ga neće sačuvati krivičnog postupka.

“Ako je zakon jasan, da na čelo Instituta ne može biti bez stručno lice, o čemu se ovdje radi? Trebamo li mi da postavljamo direktora po volji premijera, da bi mi izlazili u susret njemu i njegovim sinovima, a ovdje doživljavali crnogorske građane kao pokusne kuniće. Da se nama na čelu takve institucije nalazi diplomirani pravnik”, poručila je ona.

Poslanica dalje navodi da je dotična osoba, koja bi trebalo da se postavi na čelo Instituta, diplomirana pravnica koja je ranije imala iskustva u ministarstvu Srbije, “to me ne zanima”.

“Imala je iskustva u pravnim poslovima. Možda je ona vrhunski pravnik, ali ne može da bude na čelo Instituta za ljekove. I Upravni odbor suprotno zakonu, oće silom na sramotu da je postavi”, kaže ona.

Potom otkriva da je u pitanju pravnica Mira Kontić.

“Konkretno, Mira Kontić je planirana da se postavi na čelo direktora Instituta za ljekove i medicinska sredstva. Gospođu ne poznajem i nemam ništa protiv nje, ali ono što sigurno znam je da je ona diplomirana pravnica. Ona po Zakonu o ljekovima ne može biti izabrana na čelu te institucije”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Draginja razotkrila premijera: Krivokapić iz Tokija zvao ministarku zdravlja i tražio da na čelo Instituta za ljekove nezakonito postavi diplomiranu pravnicu – CG Vijesti
28.07.2021-13:07 13:07

[…] Aktuelno […]

grana
28.07.2021-18:44 18:44

Bravo hrabra i p,mametna zeno!

Miladin
28.07.2021-18:57 18:57

A sto cete za Tivat, raskidajte koaliciju

Mitar
28.07.2021-23:37 23:37

Sve dok pomažete četnicima da drže vlast u Tivtu bolje da se javno ne oglašavate. Previše je degutantno.

Primavera
29.07.2021-00:46 00:46

Zar je Krivi još u Tokiju? Tamo, odavno, nema premijera ni predsejdnika ! A neki nisu ni bili, kao npr. gđa Merkel iz “male i siromašne” države.