Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

DPS: Zastrašivanje naših koleginica novo je dno koje je dotakla ova zlosretna vlast

''Nakon što smo već navikli da svi, koji se na bilo koji način usprotive vlasti, od građanskih aktivista do roditelja, bivaju žestoko i neutemeljeno napadani – sada je već nedopustivo i ukazivati na sramna dešavanja kakva su javne manifestacije podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu i propagandistima Kremlja'', ističu u saopštenju.

Najnoviji slučaj zastrašivanja naše poslanice Nele Savković-Vukčević jasno ukazuje na to dokle je u Crnoj Gori dogurala sloboda govora, saopštio je Klub poslanika DPS-a, povodom pozivaSavković-Vukčević da se javi u podgorički Centar bezbjednosti zbog teksta u medijima u kojem je komentarisala rad Udruženja novinara Crne Gore.

“Nakon što smo već navikli da svi, koji se na bilo koji način usprotive vlasti, od građanskih aktivista do roditelja, bivaju žestoko i neutemeljeno napadani – sada je već nedopustivo i ukazivati na sramna dešavanja kakva su javne manifestacije podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu i propagandistima Kremlja”, ističu u saopštenju.

Kako ističu iz DPS-a, umjesto da kao i svaka normalna država, “sankcioniše one koji ovih dana – nastupajući pritom kao formalno registrovano udruženje u Crnoj Gori – ko zna koji put podržavaju zvjerstva i krvavi teror okupatora u Ukrajini, koji nagrađuju fabrike propagande koje su u čitavoj Evropi suspendovane, naš je sistem jedan od rijetkih koji takve štiti”.

“Muk vlada u državnim institucijama, koje tako ćutke i sa odobravanjem prate odlikovanja Sputnika – kojeg su navodno zabranili, a kojem iz Crne Gore i dalje može nesmetano da se pristupi. Niko iz tih institucija ne pušta glasa ni kada se sloboda govora želi brutalno urušiti, kao u slučaju naše koleginice Nele Savković-Vukčević”, kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, nije to ništa neočekivano od vlasti koja je, kako su kazali, po spoznaji da neki organi sprovode akciju hapšenja saradnika ruskih tajnih službi, momentalno smijenila sve koji su se time bavili.

Jer, kako su naveli, ovu “nelegitimnu vlast na pozicijama jedino održava upravo podrška političke strukture koju su naši zapadni partneri u više navrata označavali kao prorusku i plaćeničku”.

“Zastrašivanje naših koleginica samo zato što se usuđuju reći istinu – novo je dno koje je dotakla ova zlosretna vlast, a što samo dodatno govori o njenom karakteru i namjerama. Isljeđivanja nepodobnih jasno ukazuju koliko ih je strah i koliko je u Crnoj Gori problematičan postao i “delikt mišljenja”. No, na njihovu žalost, tek će se suočiti sa tim – neka budu sigurni, niko im na ove besprizorne stvari neće ćutati”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.01.2023-19:45 19:45

Kod nas vlada Gestapo-anarhija-progon..nezakonje..
Podrska za gospodju Savkovic..