Potencijalno kršenje Zakona o državnim simbolima, koje se danas desilo u Beranama, zaslužuje adekvatnu reakciju državnih organa, ali prije svega osudu ukupne crnogorske javnosti, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Zastave okačene u susret 13. julu Danu državnosti (foto: Opština Berane)

“Nepoštovanje državnih simbola od strane lokalnih vlasti u Beranama ne iznenađuje koliko šokira stepen drskosti i spremnosti da se baš uoči proslave Dana državnosti, obilježavanja najsvijetlijega datuma crnogorske istorije, bahatošću provocira reakcija građana. Ne gajimo iluziju o odnosu lokalne vlastiu Beranama prema simbolima crnogorske države, ali bi civilizovani ljudi bar u prazničnim danima, kad lideri iz cijelog svijeta odaju puno poštovanje Crnoj Gori i njenoj slobodi, morali uvažiti istorijska fakta da je naša zemlja kroz istoriju skupo tu slobodu plaćala životima svojih najboljih sinova, od Tuđemilske bitke do konačne pobjede crnogorskih antifašista.Morali bi danas da se postide bar onog svog čuvenog pretka “koji je još jednu Crnu Goru prislonio uz Crnu Goru”. Oni Crnu Goru ovim ne mogu uniziti,niti sebe više nego što jesu ovom naručenom provokacijom”, kazali si iz Opštinskog odbora DPS Berane.

Poručuju beranskim vlastima da će učiniti sve da više ne dođu u priliku da ovim ili sličnim postupcima šalju poruke “o nepoštovanju crnogorskoga slobodarstva i slavne antifašističke prošlosti,kojih će se stidjeti njihovi potomci”.

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Budvanin SPC
Budvanin SPC
11.07.2020-18:25 18:25

Zastava kralhevine CG, i zastava CG di prihe 15 godina, koja je usput clanom 28 zakona zasticena, zasluzuje osudu??? DPS se ocigledno stidi zakona, svoje crnogorske istorije i porijekla! Sramota!

Neko
Neko
11.07.2020-22:22 22:22

A albanske zastave su ok sram vas bilo