Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Žabljak: Očuvati vrijednosti građanskog društva

Opštinski  odbor DPS Žabljak u proširenom sastavu razmatrao je na današnjoj sjednici realizaciju izbornog programa u protekle dvije godine, i zadatke u neposrednom periodu u susret izborima. Posebno je bilo riječi o obavezama partije koje proističu iz dokumenata usvojenih na nedavno održanom VIII Kongresu

Opštinski odbor DPS Žabljak u proširenom sastavu razmatrao je na današnjoj sjednici realizaciju izbornog programa u protekle dvije godine, i zadatke u neposrednom periodu u susret izborima. Posebno je bilo riječi o obavezama partije koje proističu iz dokumenata usvojenih na nedavno održanom VIII Kongresu.

DPS

U okviru rasprave o aktuelnoj političkoj situaciji u fokusu je bio Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Konstatovano je, između ostalog, da brojne zlonamjerne interpretacije ovog zakona, kojim se u skladu sa evropskim standardima regulišu prava svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori, služe prije svega za manipulisanje vjerskim osjećanjima ljudi u političke svrhe.

“Međutim, građani Žabljaka dobro znaju kroz kakve izazove je prošlo i prolazi crnogorsko društvo poslednjih decenija, i kakve promjene je pretrpjelo, tako da većinska javnost u našoj opštini, kao i u cijeloj zemlji, neće dozvoliti da se dovede u pitanje vrijednosti građanskog društva, po kojima je savremena Crna Gora prepoznata u regionu i u širem okruženju”, poručeno je iz OO DPS Žabljak.

Na sjednici je usvojen i izvještaj o radu Izvršnog odbora DPS Žabljak za prošlu godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve