Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Žabljak: Građani da sačuvaju mir i uvažavanje koje je oduvijek krasilo Durmitorce

"Odlučno osuđujemo takve provokativne, uvrjedljive poruke mržnje kakvih nikada nije bilo na ovim prostorima i tražimo od nadležnih organa da se pronađu počinioci. Kao i oni koji obilježavaju javne površine tuđim simbolima, i nedostojnim grafitima, što sve zajedno šalje ružnu sliku o svima nama”, dodaje se u saopštenju

Ovih dana u opštini Žabljak vjernici SPC kroz molebane i litije izražavaju protest protiv usvajanja Zakona o vjerskim zajednicama, ali pojedinci pokušavaju da svojim grafitima i porukama uvrjedljive sadržine, koje nemaju veze sa čestitim ljudima Durmitorskog kraja dodatno podgriju atmosferu i izazovu mržnju među pravoslavcima, saopšteno je iz OO DPS Žabljak.

Foto: DPS

“To su provokatori koji ne žele dobro ni Žabljaku, ni Crnoj Gori, ni Srbiji. To je podmetanje kukavičjih jaja Durmitorcima.
Odlučno osuđujemo takve provokativne, uvrjedljive poruke mržnje kakvih nikada nije bilo na ovim prostorima i tražimo od nadležnih organa da se pronađu počinioci. Kao i oni koji obilježavaju javne površine tuđim simbolima, i nedostojnim grafitima, što sve zajedno šalje ružnu sliku o svima nama”, dodaje se u saopštenju.

Demokratska partija socijalista Žabljaka apeluje na sve građane da sačuvaju mir i međusobno uvažavanje što je oduvijek krasilo Durmitorce, i da ne dozvole provokatorima da posiju sumnju između njih uz demokratsko pravo svih građana koje im ustav garantuje da svoje stavove izražavaju i mirnim protestima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve