Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS za 15 dana skupio 358.872 eura

Maksimalni iznos koji dozvoljava Zakon o finansiranju političkih subjekata je 5.000 eura

Aktivisti, članovi i funkcioneri Demokratske partije socijalista donirali su svojoj stranci 358.872 eura za kampanju u periodu od 20. jula do 3. avgusta.

Maksimalni iznos koji dozvoljava Zakon o finansiranju političkih subjekata, 5.000 eura, DPS-u su u ovom periodu donirali funkcioner te andrijevačkog odbora te partije, brat gradonačelnika Andrijevice i investitor koji ulaže u mini hidro-elektrane, Igor Mašović, kao i funkcioner budvanskog odbora Nenad Ivanović i Milić Novović.

Po 4.800 eura partiji su donirali funkcioneri iz Herceg Novog Slavko Vavić i Slobodan Krušo Radović, dok je 4.000 donirao Danilo Matijašević.

Po 3.000 eura partiju su za kampanju “častili” Darko Kovačević, Darko Krivokapić dok je nekadašnji čelnik Karate saveza, Dragan Šakotić, za kampanju DPS-a izdvojio 4.000 eura, koliko i preduzetnik Milivoje Kosović.

Po 2.000 eura DPS-u su donirali član bjelopoljskog odbora Hasan Ramović i njegov partijski kolega iz Tivta Hasan Taći, dok je funkcionerka iz Kotora, Nada Radulović partiji poklonila 2.000 eura. Toliko je za partiju izdvojila i direktorica Instituta “Simo Milošević” Gordana Rajović.

Kada je u pitanju poslanički klub DPS-a, većina predstavnika ove partije donirala je za kampanju po 500 eura. Ipak, poslanica Maja Bakrač donirala je 2.000 eura. U partijsku kasu 1.500 eura donirao je Petar Ivanović, dok je Ljuiđ Škrelja dao 500 eura manje od kolege iz kluba.

Po 500 eura partiji su uplatili poslanici Danijel Živković, Daliborka Pejović, Dragutin Papivuć, Filip Vuković, Jovanka Laličić, Mihailo Anđušić, Milorad Vuletić, Marija Ćatović…

Zamjenik gradonačelnika Podgorice, Časlav Vešović donirao je 1.300 eura, direktor podgoričkog Vodovoda Filip Makrid 800, dok je gradonačelnik Ulcinja Ljoro Nrekić izdvojio 1.300 eura.

Na listi donatora za predstojeće parlamentarne izbore nema predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i njegovog zamjenika Duška Markovića, kao ni visokih funkcionera Predraga Boškovića, Milana Roćena, Mevludina Nuhodžića, Branimira Gvozdenovića. Premijer Duško Marković ranije je donirao 500 eura za lokalne izbore u Tivtu koji su u međuvremenu odloženi zbog epidemije koronavirusa.

DPS je ranije Agenciji za sprječavanje korupcije prijavio da je u periodu od 5. do 19. jula od donacija skupio 118.840 eura.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve