Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Vlast se okrenula protiv države, to nećemo dozvoliti

Poslanik DPS-a Dragutin Papović kazao je da je predloženim izmjenama dvije trećine građana diskriminisano

Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje privilegije samo jednoj vjerskoj zajednici i jednom narodu i ugrožava se građanski koncept države, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanik DPS-a Dragutin Papović kazao je da je predloženim izmjenama dvije trećine građana diskriminisano.

”Uvjerili smo se i na sjednici Odbora za ljudska prava i slobode da ova Vlada vodi diskriminitarnu politiku. Od 16 evidentiranih vjerskih zajednica čak 13 nije pozvano da prisustvuje sjednice na kojoj se raspravlja o temeljnom zakonu. Takođe nijesu pozvani ni predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve, koja je vjerska zajednica velikog broja pravoslavno vjerujućih Crnogoraca. Prisustvujemo paradoksu da u državi Crnoj Gori jedan proporcionalno najbrojniji narod ne može da ostvari svoja prava preko proporcionalno najbrojnije vjerske zajednice koja je evidentirana u skladu sa važećim zakonom”, kazao je Papović na konferenciji za novinare u parlamentu.

On je dodao da će DPS uraditi sve što im procedure i demokratska pravila dozvoljavaju da zaštite prije svega elementarna prava i na bazi toga državne interese.

”A danas je najugroženija država Crna Gora, njen građanski koncept. Želim da poručim parlamentarnoj većini ali i svim građanima da nećemo dozvoliti da se neko igra sa državom Crnom Gorom i sa njenim temeljnim interesima. To mora da shvati i međunarodna zajednica. Na ovaj način se ne mogu rješavati najvažnija pitanja u Crnoj Gori. Ne može se nametati volja jedne strane i monopoli. Onaj ko to pokušava da radi taj direktno ruši Crnu Goru. U ovom slučaju većina se okrenula protiv države kojom vladaju, naša elementarna obaveza kao poslanika je da to ne dozvolimo i to nećemo dozvoliti”, naveo je Papović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve