Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Vijesti šire laži, novinarstvo pretvorili u najniže propagandno djelovanje

''Ovaj medij godinama vodi svoje političke ratove, zloupotrebljavajući časnu novinarsku profesiju''

Demokratska partija socijalista (DPS) demantuje sramne navode televizije Vijesti da se glasačima iz inostranstva plaćaju glasovi, saopšteno je iz te partije.

“Ovakvo izvještavanje Vijesti je izraz neprofesionalizma i političke ostrašćenosti koja je na ovim izborima premašila sve granice. Ovaj medij godinama vodi svoje političke ratove, zloupotrebljavajući časnu novinarsku profesiju”, ističu iz DPS-a.

Iz DPS-a kažu da ih ohrabruje da opcija iza koje oni stanu, “po pravilu doživljava politički i moralni fijasko, što, razumljivo, čeka i njihovog favorita, 2. aprila”.

“Ipak, skrećemo pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti, a posebno organizacijama koje prate predizbornu kampanju, da evidentiraju ovakve slučajeve kada se pojedini mediji, u konkretnom slučaju Vijesti, stavljaju u direktnu službu određene političke opcije i to tako što plasiraju laži umjesto informacija”, naglasili su u DPS-u.

Iz te partije pozvali su i medijska regulatorna tijela da pažljivo prate kako se “novinarska profesija degradira na ovom mediju i pretvara u najniže propagandno djelovanje”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
26.03.2023-19:56 19:56

Šta ako se dokaže da DPS kupuje glasove ?

Lovćen
26.03.2023-20:22 20:22
Reply to  Merlin

500 glasova g.Andrija Mandic dobija u Tuzima,sad mi ti Merline (Đojlenu )obojeni kako je to moguće ili je možda postojala trgovina glasovima.I drugo u CG. dolaze i njeni državljani iz susjedne Srbije placa li se i njima dolazak