Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Većina u Tuzima ni najmanje nije ispunila očekivanja građana

Kritikovati partije na vlasti koje nešto rade je uglavnom lako, ali još lakše ako iste ne rade baš ništa. To je slučaj sa trenutnom vladajućom družinom, poručuju iz DPS Tuzi

Dvije godine od dolaska na vlast aktuelne većine u Tuzima, svjedoci smo da nijesu ni najmanje ispunili očekivanja građana, a kamoli svoja predizborna obećanja, saopštio je OO DPS Tuzi.

“Kritikovati partije na vlasti koje nešto rade je uglavnom lako, ali još lakše ako iste ne rade baš ništa. To je slučaj sa trenutnom vladajućom družinom, čiji se kompletan učinak sveo na mazanje očiju populističkim šminkanjem grada i bombastičnim izjavama u medijima i društvenim mrežama. Srećom, građani Malesije to vide”, navodi se u saopštenju.

Opet su, kako kažu, na površinu izašli njihova nesposobnost, nepotizam, neodgovornost, nesloga i ono što im se ne može oprostiti njihov nedostatak osjećaja brige prema gradu i građanima Tuzi.

“Nesposobnost rukovodilaca zaduženih za investicije i razvoj ogleda se u činjenici da tokom prethodne godine nije realizovan ni jedan od pompezno najavljivanih projekata već su oni postali oličenje samovolje i neozbiljnosti. Neodgovorno, amaterski i aljkavo u već poznatom stilu vesele rasklimane koalicije. O nesposobnnosti za privlačenje stranih direktnih investicija i investicija naših sugrađana koji su u dijaspori i da ne govorimo. Dovoljno je sagledati nekoliko stavki koje potvrđuju nedoraslost ove vlasti da rješava veliki broj problema koje su uglavnom sami stvorili, izdvajamo samo neke od njih”, poručuju iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, da bi neznanje i nerad prikrili, lokalna vlast pribjegla je metodi izuzetno rijetkog sazivanja sjednica Skupštine, a i kada sazovu sjednice, dnevni red sadrži veliki broj tačaka koje se usvajaju ekspresno i bez dovoljne rasprave o istim.

“Zatim, ne postoji niti jedan investicioni projekat koji su bili kadri privesti kraju bez grešaka, propusta, promašaja, devastacije, uzaludnog trošenja novca i slično, a realizacija pojedinih projekata aktuelne lokalne vlasti postaje sinonim lošeg upravljanja i nesposobnosti. Dovoljan dokaz tome je da umjesto kružnog toka u centru Tuzi imamo iskopane jame koje svakodnevno ugrožavaju bezbjednost pješaka i ostalih učesnika u saobraćaju”, saopšteno je iz DPS-a.

Dalje, naglašavaju, gotovo je nevjerovatno da se u jednu saobraćajnicu uloži par stotina hiljada eura u koju je navodno postavljena sva moguća podzemna hidrotehnička infrastruktura i da ta ista saobraćajnica sa pojavom prvih obilnijih padavina automatski bude paralisana odnosno pretvorena u riječno korito ispunjeno vodom.

“Ono po čemu su zaista postali prepoznatljivi jeste da su sebi i članovima svojih porodica obezbjedili posao u opštinskim organima, a ostalim sugrađanima su ostavili smeće pred kućnim vratima”, navode iz DPS-a.

I dalje nemaju odgovor gdje su i kako utrošena sredstva od donacija uplaćenih opštini Tuzi tokom 2020. godine.

“Da nije bilo uspješno realizovanih projekata i finansijske pomoći prethodne Vlade na čelu sa g-dinom Markovićem u prethodne dvije godine, lokalna vlast se ne bi imala čime ni pohvaliti! Ovim putem im želimo poručiti da će naš građanski i multikulturalni koncept Tuzi pobijediti, a da će oni ubrzo postati politička prošlost koja se više nikada neće ponoviti”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve