Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Ulcinj: Nije u pitanju crkva, već država Crna Gora i njena sloboda

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) apelovali su na Ulcinjane da ne nasijedaju na provokacije, kako kažu, nacionalističkih i anticrnogorskih političkih snaga, jer nije u pitanju ni crkva a ni njena imovina već država Crna Gora i njena sloboda

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) apelovali su na Ulcinjane da ne nasijedaju na provokacije, kako kažu, nacionalističkih i anticrnogorskih političkih snaga, jer nije u pitanju ni crkva a ni njena imovina već država Crna Gora i njena sloboda.

Foto: DPS

“Nemojte biti izmanipulisani. Budite u svojim domovima,  sa svojim porodicama, srećni, voljeni i veseli.  Volite Ulcinj i našu zajedničku Crnu Goru, jer ćemo njene vrijednosti braniti na isti način na koji smo ih i stvorili i branili vjekovima – mudro, stameno i staloženo”, kazali su iz OO.

Prema njihovim riječima, Ulcinj i Crna Gora su uvijek kroz svoju istoriju znali da sačuvaju ono što je najsvetije: mir, toleranciju i  suživot između Crnogoraca, Albanaca, Srba, Bošnjaka, Hrvata i svih drugih nacija i konfesija.

“Molimo se i klanjamo i Bogu i Alahu, svako na svoj način, volimo i ljubimo naša sveta mjesta, svoje crkve i džamije, pratimo naša vjerska osjećanja, ali povrh svega njegujemo naše prijateljstvo i dobrokomšijske odnose. Nemojmo dozvoliti da nam se pod plaštom vjere ruši baš ono, što svaka vjera propovijeda: naša bratska i komšijska ljubav. Nemojte dozvoliti obrušenim nacionalistima DF i Bečićevim Demokratama, potpomognutim pojedicima, koji su juče stigli u Ulcinj, da nam kvare ono što smo zajednički vjekovima stvorili”, dodaju u saopštenju.

Svima onima koji namjerno šire lažne informacije po društvenim mrežama, o otimanju vjerskih  objekata, pokušavajući da za sebe izvuku političku i materijalnu korist, iz OO DPS-a da nemaju šta da traže u Ulcinju.

“Uvijek smo znali da dočekamo i Servantesa, i vladare i kraljeve i sve one koji su sa dobrim namjerama dolazili u naš grad, ali i jasno znamo da kažemo “ne”, svim onim koji nam dolaze ovih dana da šire nemire  po našim domovima”, zaključuju u OO DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve