Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Jokiću jedini cilj da sačuva fotelju

“Ono što poražena strana, a skupštinska manjina, pokušava sada da izvede može se nazvati običnom politički jeftinom propagandom, ali nažalost, ona im služi samo kako bi jemstvenikom i protivpravnim radnjama sačuvali svoje fotelje”, ističu u DPS-a Kotor

Ulazak u SO Kotor od strane odbornika koji čine većinu u lokalnom parlamentu je legitiman, transparentan i legalan čin, s obzirom da je VD predsjednika SO Kotor izabran od strane većine odbornika, poručuju u Demokratskoj partiji socijalista.

“Ono što poražena strana, a skupštinska manjina, pokušava sada da izvede može se nazvati običnom politički jeftinom propagandom, ali nažalost, ona im služi samo kako bi jemstvenikom i protivpravnim radnjama sačuvali svoje fotelje”, ističu u DPS-a Kotor.

Kako su dodali, u posljednje dvije godine, koliko traje kriza sad već nepostojeće vlasti, prvo je obesmišljen rad lokalnog parlamenta, a zatim i na nezakonit način zapečaćena sala SO Kotor, a sve u cilju da bi odlazeći predsjednik Opštine Jokić i Demokrate samostalno rukovodile gradom i krčmile novac iz opštinske kase na finansiranje svojih poslušnika.

“Navedeni čin skupštinske većine je preduzet u cilju vraćanja grada Kotora u funkciju građanima i građankama, a posebno kako bi opštinske institucije počele nesmetano da funkcionišu. Besmisleno je da Kotor i svi građani našeg grada, budu taoci samozvanih „demokrata“ i njihovog populiste Vladimira Jokića koji zarad očuvanja funkcija ne prezaju od vršenja krivičnih djela. Ne možemo dozvoliti nepoštovanje Skupštine kao institucije, parlamentarne većine kao volje građana, ali prije svega, ne smijemo dozvoliti nepoštovanje građana i grada Kotora”, poručuju u DPS-u.

Prema njihovim riječima, nedemokratsko ponašanje i vršenje pritiska propagandom zarad očuvanja funkcije mora se osuditi.

“Vrijeme je da se stane na kraj takvim postupcima”, zaključuje se u saopštenju OO DPS-a Kotor.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve