Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Ugovor nije privatna stvar Zdravka Krivokapića, zahtijevamo da ga objavi

''On se tiče države Crne Gore, i Vlade čiji je Krivokapić trenutno premijer. U toj zvaničnoj ulozi on je dužan da građanima predoči na šta će staviti svoj potpis, ne kao privatno lice, nego kao predsjednik izvršne vlasti''

Sakrivanje od javnosti, nacrta Temeljnog ugovora koji Vlada treba da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom, predstavlja neprihvatljiv čin koji nagovještava loše namjere iskazane tim dokumentom, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

Očigledno je, kažu, sadržaj ugovora nepoznat samo građanima ove države, pošto ga razni pojedinci iz nacionalističkih krugova u Srbiji, bliskih SPC, naširoko tumače u javnosti.

“Ovaj ugovor nije privatna stvar Zdravka Krivokapića, da bi on mogao da sklapa tajne aranžmane. On se tiče države Crne Gore, i Vlade čiji je Krivokapić trenutno premijer. U toj zvaničnoj ulozi on je dužan da građanima predoči na šta će staviti svoj potpis, ne kao privatno lice, nego kao predsjednik izvršne vlasti.

Zato zahtijevamo od Zdravka Krivokapića, da se ponaša u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, dakle da bude premijer svih građana, i da im predoči sadržaj ugovora koji u njihovo ime ima namjeru da potpiše. Pokušaj Dritana Abazovića da se pravi neobaviješten, iako je direktno odgovoran za ovu i sve druge situacije u kojima se sa klerikalnih adresa upravlja ovom državom, neće ga abolirati odgovornosti za posljedice ovakvih sramnih poteza”, poručuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
4 C
24.04.2021-21:34 21:34

Ugrožavanje nezavisnosti

Član 357

Ko na protivustavan način pokuša da dovede Crnu Goru u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

Bane
24.04.2021-21:44 21:44

Gore od 1918te