Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tuzi optužuje: U Opštini je kao u rijalitiju, i po troje iz jedne porodice rade u istoj kancelariji

Opštinski odbor Demokratske partije Tuzi optužio je aktuelnu koalicionu vlast u ovoj Opštini za politički nepotizam. Tvrde da su čelnici aktuelne vladajuće koalicije zaposlili najbliže rođake

Opštinski odbor Demokratske partije Tuzi optužio je aktuelnu koalicionu vlast u ovoj Opštini za politički nepotizam. Tvrde da su čelnici aktuelne vladajuće koalicije zaposlili najbliže rođake.

“Po dolasku na vlast u Opštini Tuzi koalicije albanskih partija, Bošnjačke stranke i Demokratske Crne Gore, zaposlen je veliki broj najuže rodbine, braća, sestre, rođaci, kao i partijski zaslužnici. Dakle, Opština Tuzi je evidentan primjer političkog nepotizma”, kazali su u izjavi za CdM iz OO DPS Tuzi.

Prema njihovim riječima po ulasku u zgradu opštine odmah se nailazi na prizor gdje sjede i piju kafu po dvoje ili troje članova iz jedne porodice, “što je po nama nerealno u instituciji koja pripada svim građanima Tuzi”.

“Dakle, u istim ili raznim sektorima možete sresti brata i sestru, bračne parove, zatim rođene sestre kako sjede u istoj kancelariji i ćaskaju, naravno, najmanje o problemima sa kojima se suočava opština”, tvrde u lokalnom DPS-u u izjavi za CdM.

Oni po njihovom viđenju opisuju kako sve izgleda kao “prava porodična idila”.

“Imajući u vidu gore navedeno naša opština vise liči na rijaliti “Zadruga” nego na ozbiljnu instituciju. A da dostigne taj nivo popularnosti, doprinjela je ova vlast koja po svaku cijenu źeli da sačuva ulogu koju ima, pa i po cijenu da o personalnim imenima prilikom zapošljavanja niko ne vodi računa ili moźda se to namjerno radi kako bi se zadovolili partijski apetiti u koaliciji”, naglašavaju u lokalnom DPS-u.

Kako ističu, uprkos tome što u Opštini postoji višak zaposlenih, kada je u pitanju zapošljavanje na bazi rodbinske strukture i partijskih aktivista, pronalazi se način za otvaranje nepotrebnih radnih mjesta, u cilju njihovog uhljebljavanja na račun poreskih obveznika.

“Naravno, da se postupak zapošljavanja sprovodi mimo odredbi Zakona o državnim službenicima i namještenicima, a čest je slučaj sklapanja ugovora o radu bez ikakvog javnog oglašavanja. Bilo bi interesantno kada bi svi oni koji su glasali ovu vlast došli makar na dan pa da se sami uvjere u njihov učinak i za šta su im dali podrsku. Očigledno da rukovodstvo opštine koji su glavni arbitri prilikom zapošljavanja, pokazuju osionost, neprincipielnost i samovolju upravljajući opštinom kao da su je stekli nasljeđem”, zaključuju iz OO DPS Tuzi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve