Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tuzi: Nećemo učestvovati u radu sjednice na kojoj se donose odluke protivne izvještaju Komisije za razgraničenje sa Glavnim gradom

''Poučeni iskustvom da riječ u Skupštini, izrečena pred svim građanima naše Opštine nema, nažalost, težinu koju je nekad imala, moramo izraziti rezervu na ovakvo ponašanje koalicije koja rukovodi Opštinom''

Sjednica SO Tuzi, sazvana po hitnom postupku, kada hitnosti ne bi smjelo biti, odraz je neozbiljnosti i nepoznavanja problematike koja je na dnevnom redu, napisali su u saopštenju iz Kluba odbornika DPS Tuzi.

”Naime, raspravljati o formiranju dva važna javna društva sa ograničenom odgovornošću kao što su „Vodovod i kanalizacija“ i „Tržnice i pijace“ nije sporno, jer je to odluka koju smo mi iz DPS-a podržali dajući Tuzima zasluženo punopravni status Opštine.

Sjenku na taj čin bacaju prateće odluke o formiranju upravnih odbora, odnosno podjela mjesta po dubini, što otkriva možda i pravu namjeru aktuelne većine. Donositi ovakve odluke je u najmanju ruku upitno, jer nemamo niti jedan predlog Komisije za podjelu imovine sa Glavnim gradom niti imamo ijedan pisani dokaz o dogovoru sa Glavnim gradom. Na ovaj način mogli smo formirati upravne odbore, čim smo postali punopravna Opština, pa nam ne bi trebao nikakav hitan postupak kao sada”, dodali su.

”Kao odgovorna partija smatramo da donošenje ovakvih odluka zahtijeva mnogo ozbiljniju i temeljniju pripremu, prateće materijale i pisane tragove o utvrđivanju načina funkcionisanja društava, sa posebnim osvrtom na „Vodovod i kanalizaciju“.

Poučeni iskustvom da riječ u Skupštini, izrečena pred svim građanima naše Opštine nema, nažalost, težinu koju je nekad imala, moramo izraziti rezervu na ovakvo ponašanje koalicije koja rukovodi Opštinom”, dodali su.

”Naime, moramo zaposlenima u ovim društvima garantovati da ih neće otjerati iz naše Opštine, kao što je vlast uradila sa 5 članova lokalne samouprave i pored javno date riječi predsjednika Opštine da neće biti tako. Radnici i sa 30 godina radnog staža, koji su služili interesima građana Tuzi, danas rade u drugoj opštini, a neke od njih ova odluka zatekla je i na bolničkom liječenju. Glasajući za ovakve odluke, bez pisanog dokaza, ne želimo da dođemo u situaciju da spuštamo poglede pred našim sugrađanima.

S obzirom na nepostojanje pisanog dokumenta o tome kako će se obavljati djelatnost ova dva društva, kao ni šta će se uraditi sa zaposlenima, pa čak ni šta spada u imovinu preduzeća, odlučili smo da ne učestvujemo u radu ove sjednice.”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve