Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tuzi: Đeljošaja niko i ne treba da napada, radi protiv samog sebe

“Napominjemo da je, nakon što se izglasa zakon koji je tokom rasprave u Skupštini Crne Gore naišao na pozitivan stav, i komentare poslanika DPS-a neophodno stvoriti sve preduslove da jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć profunkcioniše. Sigurni smo da ćete kao odgovorni predsjednik to uraditi u kratkom roku”, poručuju Đeljošaju iz DPS Tuzi

Želimo da vjerujemo da ćete uskoro da shvatite da osobe poput vas niko i ne treba da napada, jer vi najbolje radite protiv samog sebe, poručili su danas iz Demokratske partije socijalista Tuzi predsjedniku te Opštine Niku Đeljošaju, nakon što je saopštio da je na osnovu zahtjeva koji je on podnio odlučeno da se u Tuzima otvori Hitna pomoć.

DPS Tuzi

“Sigurni smo da i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i Vladi u kontinuitetu stiže veliki broj inicijativa kako od Opštine Tuzi, tako i od ostalih lokalnih samouprava. Podsjetili bismo da je upravo jedna takva opravdana incijativa upućena od strane relativno novih Opština Petnjica i Gusinje još 2017. godine, a u vezi sa unapređenjem primarne zdravstvene zaštite odnosno dostupnosti hitne medicinske pomoći i to kroz formiranje jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u tim opštinama”, navode u DPS Tuzi.

Kako dodaju, kao odgovorna lokalna vlast Opština Petinjica i Gusinje su čak odmah ponudile i parcele, objekte i druge potrebne uslove kako bi se sistem hitne medicinske pomoći odmah stavio u funkciju.

“Imajući u vidu sve navedeno, nakon više razgovora i sagledavanja uslova, Vlada i Ministarstvo zdravlja su razmotrili zahtjeve i počeli sa pripremama pravne regulative, odnosno izmjenama Zakona o hitnoj medicinskoj pomoći kako bi se oformile jedinice. I to ne samo u ovim opštinama već i u svim ostalim u kojima su postojale samo podstanice Zavoda, poput Andrijevice, Plužina i Šavnika”, ukazuju u lokalnom odboru DPS.

U toj stranci naglašavaju da je, s obzirom na to da je u međuvremenu oformljena i Opština Tuzi, prilikom pripreme Predloga zakona ista uvrštena kao lokalna samouprava u kojoj se treba oformiti jedinica Zavoda.

“Napominjemo da je, nakon što se izglasa zakon koji je tokom rasprave u Skupštini Crne Gore naišao na pozitivan stav, i komentare poslanika DPS-a neophodno stvoriti sve preduslove da jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć profunkcioniše. Sigurni smo da ćete kao odgovorni predsjednik to uraditi u kratkom roku”, poručuju Đeljošaju iz DPS Tuzi.

Ta partija, kako su naveli, pozdravlja angažovanje tekstopisca koji je zadužen da mu piše čak i objave na društvenim mrežama.

“Jer je to mnogo bolje nego da nastavite da plagirate Wikipediju. Vas, Vaše kolege, Vaše advokate i Vaše mentore podsjećamo da smo mi najsnažniji politički subjekt u Tuzima i partija kojoj građani Crne Gore, pa tako i Albanci, najviše vjeruju. Građani to znaju i po svemu sudeći, izgleda da je i do vas stigla informacija da će podrška građana našoj politici na ovim izborima u Tuzima, ali i Crnoj Gori biti izuzetno snažna, i to vas čini, očigledno, veoma nervoznim”, zaključuju u opštinskom odboru DPS Tuzi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve