Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Tuzi: Đeljošaj samo želi da stiče političke poene

Nikako, po nama, nijesu smjeli da prvi potezi vlasti u Tuzima bude ucjenjivanje prema Glavnom gradu, i državnim institucijama, ako se zna da ne nepostoje razlozi za to

Očigledno da predsjedniku opštine Tuzi Niku Đeljošaju nije stalo do pronalaženja rješenja tj. do podjele imovine između Glavnog grada i Opštine Tuzi već, prvenstveno, želja da, u svrhu dnevne politike, prigrabi koji politički poen, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Tuzi.

Foto: Arhiva

“Nikako, po nama, nijesu smjeli da prvi potezi vlasti u Tuzima bude ucjenjivanje prema Glavnom gradu, i državnim institucijama, ako se zna da ne nepostoje razlozi za to. Uostalom, nedavno je Vlada Crne Gore, u svrhu nesmetanog funkcionisanja opštine Tuzi, uplatila pomoć u iznosu od pola milona eura, što je za svaku pohvalu”, smatraju u OO DPS Tuzi.

Prema njihovim riječima njihova politika i na državnom i lokalnom nivou je do kraja posvećena naporima da Tuzi dobijaju neophodne atribute i budu istinski servis i u službi građana.

Napominju da dosadašnji rezultati Vlade Crne Gore i Glavnog grada, kako kroz zaokruživanje zakonodavnog okvira, koji je obezbijedio da Tuzi postanu punopravna opština, tako i kroz druge vidove pomoći, pokazuju da kod njih postoji iskreno opredjeljenje da opština bude efikasan servis i za dobro građana.

“Gospoda koja rukovodi opštinom Tuzi moraju preuzeti na sebe obavezu i odgovornost i brigom o rješavanju sudbine institucija i zaposlenih u njima. Nije dovoljno sjesti u udobne fotelje i kabinete i da za svaku svoju nesposobnost rješavanja određenih problema ucjenuju drugi, niti je korektno da se vodi briga samo tamo gdje im je partijski interes. E to se danas dešava u Tuzima. Tako da najavljeno gašenje KIC-a Malesija od strane predsjednika opštine je samo zbog njihove političke pripadnosti, a ne nešto drugo”, napominju u OO DPS Tuzi.

Ako bi se to desilo, ističu da bi bio veliki šamar, ne samo za one zaposlene u tom Kulturnom centru, već za čitavu Malesiju i njene građane.

“Svi mi znamo da sve što treba da znate o jednom narodu naći ćete u njegovoj kulturi ili nemanju iste. I kako onda ocjenivati dosadašnju vlast koja, po nama, i da ne postoji kulturni centar Malesija mora da izmišlja i formira, ne da ugasi. Postavlja se pitanje kuda nas vodi ova vlast, koja zarad sitnih političkih poena želi da zatre ono što je neophodno i neminovno ovoj sredini. A potrebno je sjesti i razgovarati. Ne postoji problem za koji ne postoji rješenje. Ako si iskren u rješavanju pokazuj želju za dialogom, a ne odmah, prije nego što si sjeo, izaći u medije i saopstavati neutemeljene i paušalne tvrdnje”, zaključuju u OO DPS Tuzi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve