Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tivat: Zloupotreba djece u svrhe SPC

SPC omogućeno da bude van države i zakona i da radi što hoće

Gotovo da se nijesu ugasila svijetla u Parlamentu Crne Gore u kojem su poslanici apostolske većine nezakonito donijeli izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravima vjerskih zajednica, kojima je SPC omogućeno da bude van države i zakona i da radi što hoće, negirajući tako Crnu Goru i sve šta je crnogorsko, u Tivtu su, zarad te zlokobne ideje, na najgrublji način zloupotrijebljena djeca, saopšteno je iz DPS-a.

“U srijedu su tivatski đaci prvaci, koje roditelji uz puno povjerenje predaju učiteljima, a čiji zadatak je da im prenesu nova znanja, čuvaju ih i štite od svega što nije primjereno njihovom uzrastu, kojima je potrebno obezbijediti bezbrižno, mirno i veselo djetinjstvo, prisustvovali predstavi koja je imala za cilj samo i isključivo besprizornu promociju jedne vjerske organizacije: Srpske pravoslavne crkve. A sve pod plaštom lažne brige i humanosti onih, koji su samo prije nekoliko mjeseci izgovarali najgore kletve i proklinjali mnoge majke i očeve, ali i njihovo potomstvo, dakle iste ove ove dječake i djevojčice. I to samo ukoliko na demokratskim izborima budu glasali za Demokratsku partiju socijalista, protiv koje se urotila SPC, pretvorivši se u političku organizaciju, istovremeno ne priznajući istu tu državu u kojoj se održavaju izbori i njene zakone. Bili smo svjedoci grubog kršenja Ustava i zakona da svako ima pravo na slobodan izbor vjerske, političke i nacionalne pripadnosti, čime su bila ugrožena lična, najintimnija osjećanja građana”, navode iz te stranke.

Međutim, kako dodaju, današnji događaj je daleko teži prekršaj sa svakog aspekta: ljudskog, zakonskog, moralnog, etičkog.

“Prekršeno je nešto najbitnije, a to su osnovna dječija prava, a uz to bezobzirno zanemarujući činjenicu da su tu bila djeca raznih nacionalnosti i konfesija. Sramni postupak ovih piona u mreži beskrupulozne SPC, oličen u dijeljenju vjerskih pamfleta o bratstvu srpske pravoslavne omladine Sveti Pantelejmon, uz paketiće sa slatkišima, svim prisutnim mališanima, pokazao je da nemaju granica u svojoj besprizornosti. Sve što se dešava u Tivtu od kada je neprirodna koalicija na vlasti, uz podršku nestajućeg SDP-a, nepogrješivo podsjeća na sumorne i zamalo kobne devedesete, kada je u ovom gradu vladala ista mračna ideologija.

Osim što najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje nadležne školske uprave i svih onih koji su omogućili ovakav upad u prostorije jedne obrazovne ustanove, pored toga što preziremo postupak zavedenih nesrećnika, čija centrala je krenula u brutalno izazivanje i ispitivanje sposobnosti institucija da zaštite najranjivije, očekujemo da nadležni državni organi u najkraćem roku reaguju prema svim akterima ovog sramnog čina, bez izuzetka, na način kako je to regulisano zakonodavnim okvirom nezavisne, građanske, evropske države Crne Gore”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve