Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tivat: Stigao dokaz da su odluke nove tivatske vlasti nekompetentne i ishitrene

Pitamo se da li je spisak za “odstrijel” utvrđen na bazi praćenja i istragom po društvenim mrežama?

Dokaz za tvrdnje da je Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave, između ostalog i “Službe zaštite”, nezakonita, danas je stigao i od nadležnog ministarstva, poručuju iz OO Tivat DPS.

DPS Tivat

 

“Naime, u dopisu koji je poslat Opštini od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, naloženo je da se član Odluke o organizaciji, koji tretira novu Službu zaštite, ispravi i dopuni u cijelosti, odnosno da se vrati prvobitni naziv: Služba zaštite i spašavanja. Ova početnička greška nove vlasti posljedica je još jednog u nizu nekompetentnih i ishitrenih poteza, koji su dokaz nesnalaženja i lošeg poznavanja same organizaci-je posla od strane sadašnjeg rukovodstva opštine”.

Pored toga, insistiranje na formalnoj promjeni naziva Službe, samo je, kako kažu, dimna zavjesa, iza koje se skriva namjera smjene postojećeg kadra i dovođenje novog.

“Podrazumijeva se da će ti novodovedeni, biti raspoređeni po unaprijed utvrđenom planu podjele funkcija, koji naravno podrazumijeva sistem grabljenja i raspodjele plijena, između konstitueneta ove nespojive družine.

Jasno je da je prije donošenja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, cilj bio otpustiti službenike i namještenike po spisku koji je sačinjen po principu: „ovaj je DPS, a ovaj je okorijeli DPS“? Pitamo se da li je spisak za “odstrijel” utvrđen na bazi praćenja i istragom po društvenim mrežama?! Vjerujemo, da shodno dosadašnjem djelovanju, imaju eksperte i za ovu oblast.

Svakako ovakvom političkom čistkom i revanšizmom pokazali su da sve one kvazi-demokratske izjave da će “sačuvati stručan i profesionalan kadar, bez obzira što je ko glasao“, postaju potpuno deplasirane.

Iako je plan istrage nepodobnih kadrova koji nijesu po volji novom rukovodstvu za sad djelimično osu-jećen, vjerujemo da nova vlast od te namjere neće odustati. Svakako, prije ponovnog pokušaja da otje-raju profesionalce i zaposle svoje kadrove, sugerišemo im da dobro izuče svoja ovlašćenja i nadležnosti, kako se ne bi ponovo blamirali u javnosti. Svakako, vjerujemo da razumiju da iako im famozno političko tijelo koje se zove “Glavni odbor” sugeriše sve ove nezakonite odluke, odgovornost a i sramota je na onima koji ih potpisuju”, navedeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve