Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tivat: Putujte predsjedniče, dok ne brinete za opštinu

Da nije žalosno, kažu oni, bilo bi smiješno, kaže narodna uzrečica

Vrlo složene epidemijske prilike u Tivtu, kao ni to da opština trenutno raspolaže sa privremenim budžetom, te da je politička aktuelnost u gradu kompleksna, po svoj prilici nijesu važni za opštinsko rukovodstvo. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da predsjednik opštine sa svojim saradnicima upravo šeta prostranstvima Rusije i grada Omska u višednevnoj službenoj posjeti i o tome, naravno, ne informiše lokalni javni servis već srpski informativni portal IN4S. I dok, delegacija uživa u ekskurziji po Omsku, domaćinima je predsjednik Komnenović kazao da „tokom obilaska vašeg lijepog grada, shvatio sam da naš Tivat ima mnogo toga zajedničkog sa Omskom“, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Tivat.

“A dok opštinsko rukovodstvo uživa u prostranstvima jugozapadnog Sibira u Opštini Tivat su, kako se čini, otpočeli sa sprovođenjem njihovog političkog projekta „Tivat sad“ kojim poručuju svim budžetskim korisnicima i građanima Tivta da će život u Tivtu stati, doduše kad se oni vrate sa putovanja i malo odmore”, dodaju iz tivatskog DPS-a.

Da nije žalosno, kažu oni, bilo bi smiješno, kaže narodna uzrečica.

“A mi pitamo predsjednika Komnenovića, zar mora ovoliko da traje iscrpljivanje građana Tivta, zar je prihvatanje gubitka političke podrške za njih toliko neprihvatljivo da su spremni da nastave sa daljim političkim pritiscima i ucjenama. Uvaženim sugrađankama i sugrađanima poručujemo, legitimno pravo opozicije je bojkot Skupštine, kao što je legitimna obaveza vlasti u Tivtu predvođenom „Narod pobjeđuje“, da kad izgube podršku a to im se dešava od početka septembra, u interesu građana, pokrenu proces preispitivanja izborne volje, skraćivanjem mandata skupštinskom sazivu”, ističu u saopštenju.

To, se u Tivtu ne dešava, na sceni su, ocjenjuju u toj partiji, politički pritisci i plasiranje informacija koje nemaju zakonsko uporište.

“Zato, podsjećamo predsjednika Opštine, uz izvinjenje što mu remetimo šetnju Sibirom, da Odluku o privremenom finansiranju koju je donio, samo sprovede u djelo, kako bi organi lokalne uprave i budžetski korisnici uredno primali „prinadležnosti“ koje imaju u mjesečnom obimu od 1/12 budžeta iz 2021. godine tj. stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini, te da kao odgovorno lice u Opštini do donošenja budžeta odobrava sredstva u skladu sa zakonom kojim se uređuje finansiranje lokalne samouprave”, ističu iz tivatkog DPS-a.

Opštinski odbor DPS Tivat očekuje, kako navode, reakciju Ministarstva javne uprave na njihov dopis od kraja prošle godine.

“U dopisu ih podsjećamo da shodno svojoj nadležnosti preduzmu mjere i radnje a vezano za aktuelnu situaciju nefunkcionisanja lokalne samouprave Tivat i zakonsku obavezu da Vlada uputi upozorenje Skupštini opštine Tivat da u najkraćem roku zakaže sjednicu, te ukoliko se ista ne održi dužnost Vlade je da uvede privremene mjere”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve