Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Tivat: Nacionalistička provokacija multietničkog Tivta uz kršenje mjera

''Učešće sveštenika SPC, dovoljan je bio znak ministarki Borovinić Bojović da zažmuri na očigledno grubo kršenje mjera. Jasno je da je događaj bio prst u oko svim onim ugostiteljima koji su morali zbog epidemijske situacije da zatvore svoje objekte''

Sinoć je u Tivtu na Ljetnjoj pozornici održan dugo najavljivani događaj koji je reklamiran kao humanitarni concert a zapravo iza tog plemenitog naziva, sakrila se manifestacija sa nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama, u kojoj je glavni govornik bio militantni pop SPC Mijajlo Backović, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Tivat.

“Uz političke poruke i tonove “Veseli se srpski rode, veseli se do slobode”, “Oj Kosovo, Kosovo”, Beogradski sindikat, grupu poznatu po politički angažovanim pjesmama, kao ona “Dogodine u Prizrenu”, koja bodri nacionaliste na nove pohode po uzoru na one koje smo gledali u Bosni i Hrvatskoj devedesetih, okupili su se mnogi, a među njima i predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kao i visoki funkcioneri tivatske opštine”, navode u saopštenju.

U takvoj atmosferi, kako dodaju, potpune euforije, “u sred multietničkog Tivta pokušala se na jedan bizaran način veličati jedna nacija, i slaviti njena politička dominacija u ovom gradu”.

“Učešće sveštenika SPC, dovoljan je bio znak ministarki Borovinić Bojović da zažmuri na očigledno grubo kršenje mjera. Jasno je da je događaj bio prst u oko svim onim ugostiteljima koji su morali zbog epidemijske situacije da zatvore svoje objekte.

Očekujemo da se o jučerašnjem događaju i njegovim porukama, izjasne svi konstituenti sadašnje vlasti, posebno SDP, koja bi trebalo da zastupa sve suprotno od onog što je jučerašnje klero-nacionalističko provociranje multietničkog primorskog grada, predstavljalo”, zaključuju iz tivatskog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DPS Tivat: Nacionalistička provokacija multietničkog Tivta uz kršenje mjera – CG Vijesti
27.07.2021-13:22 13:22

[…] Aktuelno […]