Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Sveštenici SPC u ulozi predvodnika nasilne pobune u Budvi

Kako su kazali, jučerašnje nemušto objašnjenje budvanskog sveštenika, da oni svojim prisustvom zapravo daju podršku predsjedniku Opštine Marku Careviću, nesuvislo je i besmisleno

Predvodnička uloga sveštenika SPC u nasilnim protestima i pobunama u Budvi, bjelodano pokazuje da ova vjerska zajednica sasvim otvoreno pokazuje svoje namjere da nelegalnim načinom, sa ulice, pokuša da smijeni legitimnu državnu vlast, saopštili su iz DPS-a.

Kako su kazali, jučerašnje nemušto objašnjenje budvanskog sveštenika, da oni svojim prisustvom zapravo daju podršku predsjedniku Opštine Marku Careviću, nesuvislo je i besmisleno.

“Jer niko ne osporava Carevićev legitimitet na crkvenoj poziciji, već je on, saglasno većinskoj volji odbornika lokalne skupštine, smijenjen sa položaja predsjednika Opštine Budva. To što SPC smatra, da Careviću crkvena funkcija daje za pravo, da suprotno volji odbornika, i dalje bude i predsjednik opštine, pokazuje da oni žive u zabludi da je Crna Gora teokratska država i da se saglasno toj pogrešnoj pretpostavci i njeno sveštenstvo nakaradno ophodi prema državnim institucijama, zakonima i Ustavu”, navodi se u saopštenju.

Ipak, dodaju, imajući u vidu veoma učestale i isto toliko neubjedljive izjave Mitropolita i njegovih saradnika, da je predmet spora Crkve sa državom isključivo Zakon o slobodi vjeroispovijesti, postavlja se logično pitanje: u kakvoj su tačno korelaciji smjena vlasti u Budvi i spomenuti zakon? Ona naravno ne postoji, nego su sveštenici SPC krenuli u otvorenu pobunu i rušenje legitimne vlasti, manipulišući “vjernim narodom”. Što prije shvate da će im te “molitve” ostati neuslišene, i da će se morati povinovati ovozemaljskim zakonima, biće bolje za sve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve