Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Svaki ministar koji danas izbjegne glasanje o sankcijama, saučesnik je Krivokapića u sprovođenju proruske politike

''Odbijanjem da preuzmu odgovornost i glasaju za implementaciju sankcija, ministri pokazuju svoj politički stav, i daju indirektnu podršku agresiji Rusije na Ukrajinu. Nažalost, oni nemaju hrabrosti da taj stav saopšte, pa pokušavaju opstrukcijom da u djelo sprovedu ovu kukavičku politiku''

Vladu koja je došla na talasu promjena, ministre koji su dovedeni kao eksperti, i od naših inostranih partnera dočekani kao vjesnici promjena i demokratskog principa smjenjivosti vlasti, a onda svojim djelovanjem i rezultatima opovrgnuli sva očekivanja javnosti, pozivamo da danas konačno održe sjednicu na kojoj će u skladu sa dužnostima usvojiti odluke koje su u interesu Crne Gore i njenih građana, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista DPS.

Kako su naveli iz te partije, Vlada se konstantno poigrava ugledom naše države, njenim obavezama koje proističu iz članstva u NATO, evropskim putem i daljom perspektivom naše zemlje.

“Odbijanjem da preuzmu odgovornost i glasaju za implementaciju sankcija, ministri pokazuju svoj politički stav, i daju indirektnu podršku agresiji Rusije na Ukrajinu. Nažalost, oni nemajuhrabrosti da taj stav saopšte, pa pokušavaju opstrukcijom da u djelo sprovedu ovu kukavičku politiku”, ocjenjuju iz DPS-a.

Kako su ocijenili, građani imaju pravo da znaju kakve su to obaveze višeg prioriteta koje sprječavaju ministre da dođu na sjednicu.

“Ukoliko i danas Vlada ne uspije da odgovori svojim obavezama, zahtijevamo da javnost bude obaviještena kakve su prirode obaveze ministara koje prijete da blokiraju Crnu Goru, i uruše njen međunarodni ugled”, dodaju u saopštenju.

Iz DPS-a ocjenjuju da je ova Vlada mnogo puta pokazala da, iako se lažno predstavljala proevropskom, ona je ustvari proruska.

“Sada, nedostatkom saosjećanja i empatije prema građanima Ukrajine, dokazuje i da je odnarođena, jer smo ubijeđeni da građani Crne Gore ne podržavaju kukavički i relativizirajući odnos prema stravičnoj tragediji ukrajinskog naroda”, piše u saopštenju.

Kako su istakli, svaki ministar u odlazećoj Vladi koji indolentno i ćutke prelazi preko skandaloznog poigravanja sa budućnošću Crne Gore i perspektivom njenih građana, saučesnik je Krivokapića u sprovođenu proruske politike.

“A, na pitanje, zašto crnogorski premijer radi to što radi, podilazi ruskoj državi i ugrožava crnogorsku, možda najbolji odgovor pruža “razglednica“ koju mu je prvi ruski obavještajac Srbije nedavno poslao”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve