Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Suština dijaloga je kompromis, a ne jurnjava za rejtingom

Suština rada Odbora je kompromis svih aktera oko najkvalitetnijih rješenja za izborno zakonodavstvo, a ne međusobno utrkivanje i kupovina sitnih političkih poena,  podvalama i zamjenama teza, poručili su iz DPS-a

Takozvane demokrate svojim saopštenjem još jednom pokazuju  političku nezrelost i nedoraslost ozbiljnoj politici. Suština rada Odbora je kompromis svih aktera oko najkvalitetnijih rješenja za izborno zakonodavstvo, a ne međusobno utrkivanje i kupovina sitnih političkih poena,  podvalama i zamjenama teza, poručili su iz DPS-a.“Mi, u DPS-u, žalimo što u “Demokratama” ne možemo naći ozbiljnog političkog sagovornika.  Međutim, demokratija upućuje da, uprkos velikim razlikama, političke partije dođu zajednički do opšteg interesa. Svaki predlog za koji DPS smatra da je opravdan, dobronamjeran i koji vodi poboljšanju povjerenja i uslova za izbore će biti prihvaćen od strane naše partije. Konkretno, predlog za Pravilnik o radu upućen je Odboru, kao sugestija, od strane nevladine organizacije CDT, ali ta činjenica za DPS nema presudnu ulogu. Da je isti predlog došao i od strane Demokratske Crne Gore bio bi takođe prihvatljiv”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, Skupština Crne Gore ima jasna pravila po kojima se odvija rad u okvirima ove institucije i ona, kako kažu, savršeno funkcionišu.

“Okolnost da se kolege iz Demokratske Crne Gore tek sada upoznaju sa sistemom rada Skupštine, posljedica je njihove neodgovornosti, odnosno upornog odbijanja da se late posla za koji su preuzeli obavezu od građana Crne Gore.

DPS je mnogo puta dokazao svoju političku zrelost, mudrost i stabilnost u kreiranju politike, vodeći se uvijek isključivo interesima Crne Gore. Nikad nam rejting nije bio presudan. Nebrojano puta smo vam saopštili, razlika između vas i nas je sto mi odlukama koje donosimo, uvjereni u njihovu ispravnost na neki način utičemo na kreiranje  javnog mnjenja, vodeći računa o interesima građana. Za razliku od vas, koji slijepo i populistički, a pritom prilično trapavo, radite ono što smatrate da vam diže rejting”, navedeno je u saopštenju.

Možda kratkoročno i uspiju, navode u DPS-u, zbunjivanjem javnosti, da preotmu od opozicionih kolega pola procenta podrške, ali u dugom roku, biće prepoznati, navodi se u saopštenju, kao neodgovorna partija kojoj je sitni interes važniji od državnog, i koja nema stav ni o zakonu, ni o Ustavu.

“Pred konačan sud, koji daju građani na izborima, nađite zrelosti i pameti da uradite nešto dobro za crnogorsko društvo, a u Odboru očekujemo da će vas dijalog naučiti kako”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve