Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Sramnim negiranjem genocida u Srebrenici, URA se nudi Mandiću

Stav članice Predsjedništva URA i istaknute kandidatkinje na listi “Crno na bijelo” Tatjane Bečanović, kojim ona negira postojanje genocida u Srebrenici, sramotan je odnos prema 8.000 žrtava koje su pobijene u tom bezumnom činu, najvećem zločinu na evropskim prostorima poslije II svjetskog rata, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista

Stav članice Predsjedništva URA i istaknute kandidatkinje na listi “Crno na bijelo” Tatjane Bečanović, kojim ona negira postojanje genocida u Srebrenici, sramotan je odnos prema 8.000 žrtava koje su pobijene u tom bezumnom činu, najvećem zločinu na evropskim prostorima poslije II svjetskog rata, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista.

foto DPS

U DPS-u ističu da takav stav visoke funkcionerke URA nije pojedinačan.

“Jasno je bilo, iz saopštenja kojim je ova stranka reagovala na dvadesetpetogodišnjicu srebreničkog masakra, i tom prilikom izbjegla u tekstu da zločin okarakteriše kao genocid (naknadno se pravdajući da je taj pojam stidljivo stavila u nadnaslov na svom FB profilu), da ona na taj način pokušava da uveća svoj koalicioni kapacitet kako bi se udomila pod kišobranom postizborne koalicije Demokratskog fronta”, navode u to stranci.

Prema njihovim riječima, izleti URA, poput onih kada je njihov lider, prije nekoliko mjeseci, u intervjuu jednom  portalu poznatom po širenju nacionalne netrpeljivosti, ubjeđivao javnost kako je i Skenderbeg srpskog porijekla, dovoljno su ukazivali na političku stranputicu URA.

“Pokušaj URA i njenih osnivača da preveslaju crnogorske glasače praznom pričom o građanskoj, liberalnoj i “zelenoj” orijentaciji, od početka su bili očigledni. Najprije ih je, sam Abazović nehotice razotkrio, a nakon toga je i nosilac liste Demokratskog fronta, objasnio da se od URA očekuje koalicija sa velikosrpskim nacionalističkim strankama koje on predvodi”, dodaju u DPS-u.

Upravo zato, kažu u toj partiji, zavedeni članovi i funkcioneri URA, zgroženi potezima svoje stranke i njihovih osnivača, javno se ovih dana odriču članstva i sklanjaju svoje ime sa ove prevarene izborne liste.

“Dokle su spremni da idu čelnici URA i njihovi mentori, pokušavajući u finišu izbora da sebe što skuplje prodaju Andriji Mandiću, svjedočićemo narednih dana”, zaključuju u Demokratskoj partiji socijalista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve