Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: SNP i DF traže da se iz rukovodstva Andrijevice otklone politički nepodobni

Priča premijera Zdravka Krivokapića o stručnim kadrovima i depolitizaciji javne uprave je e bila bajka namijenjena međunarodnoj zajednici.

Centrale SNP-a i DF snažnije nego ikad pritiskaju opštinsko rukovodstvo Andrijevice da iz javne uprave po svaku cijenu uklone sve politički nepodobne, a prvenstveno članove DPS-a, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Andrijevica.

Oni su kazali da se partijski sastanci danima ponavljaju u svim mjesnim odborima, jer se do dogovora ne može doći.

“Pošto ne mogu da se dogovore, kako će podijeliti funkcije, njihovi aktivisti danima su protestvovali i pozivali se na obećanja koja su im stranke dale u predizbornoj kampanji. Sve to rezultiralo je sukobima u koaliciji”, rekli su u DPS-u.

Prema njihovim riječima, opštinska rukovodstva, u pokušaju da udovolje centrali, ne produžavaju ugovore onima koji su do sada obavljali poslove u lokalnoj upravi. U DPS-u tvrde da se sklapaju novi ugovori po partijskoj pripadnosti.

“Na stranačkim sastancima dijele se funkcije, traže se najbolja rješenja – ne po iskustvu i znanju, već po partijskim zaslugama. Naravno, skromnosti nema, tako da mnogi novozaposleni ne ispunjavaju osnovne uslove za mjesta na kojima su uhljebljeni. Imajući u vidu ovaj razvoj događaja u Andrijevici, ne bi nas čudilo da na predstojećem popisu, partijska pripadnost bude jedno od novih pitanja. Tako bi lakše “dubinski” čistili javnu upravu od partijski, nacionalno, ili pak vjerski nepodobnih”, kazali su u DPS-u.

Kako su ocijenili, priča premijera Zdravka Krivokapića o stručnim kadrovima i depolitizaciji javne uprave je e bila bajka namijenjena međunarodnoj zajednici.

“Građani Andrijevice su brzo dobili priliku da vide po kojim kriterijumima se popunjava javna uprava, ali i da svjedoče kako se novovladajući svađaju i otimaju oko plijena u vidu postavljenja i novih funkcija”, zaključili su u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve