Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Sluga velikosrpskih ideja, politička olupina Slaven Radunović, frustriran jer je ”srpski svet” na Cetinju polomio zube

''Jasno nam je da Radunovića boli to što je ''srpski svet'' u Crnoj Gori, na Cetinju, i to baš na Belvederu u noći između 4. i 5. septembra slomio zube''

Kada jedan eklatantni državni izdajnik Slaven Radunović da sebi za pravo da u negativnom kontekstu govori, ili generalno i spomene herojsku Prijestonicu Cetinje, dobijemo potvrdu da su teško mjerljivi drskost i bezočnost koje posjeduje ova “ljudska gromada”, navodi se u saopštenju DPS Prijestonice.

Kako su naveli, svi mi znamo vrlo dobro da taj sluga velikosrpskih ideja, koji Cetinje naziva varošicom, je najobičnija politička olupina koja bespogovorno izvršava naređenja onih koji bi da anektiraju Crnu Goru, dok je brigu za srpski narod dokazao početkom 1990. godina kada je preprodavao humanitarnu pomoć namijenjenu baš tom – srpskom narodu.

“Ali takvima kao što je on, i svojstveno je da vrijeđaju i blate one vrijednosti koje su im daleke onoliko koliko su im i strani temelji koje su izgrađivali naši preci. Jer nikad jednom baštinaru i proklamatoru ravnogorskog pokreta, zagovorniku ideje o Velikoj Srbiji, zajednički imenitelj nije ni mogao biti – slobodarska i antifašistička Crna Gora”, dodaje se u saopštenju.

Međutim, ocjenjuju, “jasno nam je da Radunovića boli to što je “srpski svet” u Crnoj Gori, na Cetinju, i to baš na Belvederu u noći između 4. i 5. septembra slomio zube”.

“Jasno nam je da ga boli to što nije uspio proces pokoravanja Crne Gore svečanom procesijom koja bi uvela Porfirija i Joanikija u grad, nego su umjesto toga morali ustoličenje obaviti helikopterskim desantom uz pancir ćebad, duge cijevi, i uz asistenciju kriminalog miljea u manastiru i van njega. Znamo dobro da ga danas boli taj poraz, kao što su crnogorsku mladost tih dana odbrane crnogorskog dostojanstva boljele rane od gumenih metaka i pekle oči od hektolitara suzavaca i bojnih otvora koje je izdajnička vlada sasula na njih”, kazali su iz DPS-a Prijestonice.

Kako su saopštili, upravo sinoćnja proslava i okupljanje su pokazali da je svaka suza za ovaj grumen crnogorske zemlje koja nas je iznjedrila, bila vrijedna osjećaja i pripadnosti Cetinju i našoj Crnoj Gori.

“Cetinje je bilo i ostalo neosvojivo i za veće sile i projekte od “srpskog sveta”, a svi sitni poslušnici i saradnici okupatora završavali su na margini i rubu istorije, nedostojni pomena čak ni njihovih potomaka”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Robert
10.05.2022-10:59 10:59

Čuj “izdajnik” a vi izdali Njegoševu, tradicionalnu Crnu Goru. Cetinje nije varošica, već selendra u dolini gladnih koja nema nijednu fabriku. Za 30 godina vlasti ste pozatvarali sve fabrike i ljudima dali otkaze. Lepo je kada vi šverceri, šaneri i dileri govorite o “izdaji”.

COL
10.05.2022-11:00 11:00

Rozi, kolenica i čapro su namjerno odocnili kako bi imali koga optužiti zato što ne baštine antifašizam…

RIR
10.05.2022-13:00 13:00

Veliki NJEGOŠ je bio i ostao Crnogorski ,Nikad nije kročio u srbiji ,nije htio na poziv Karađorđa da pomogne na Ustanak.kako on tako i Sv.Petar Cetinjski ,Njegoševa Crna Gora nije imala ni ” S “srpskog a kamali nekakvo tradicionalno…!tako je vama i svetosavska sekta spc kao tradicionalna koja postoji/privremeno /jedva 100 god.
sad će i CPC stici priznanje NASTAVAK KONTINUITETA -kao MPC…