Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Sitno dnevno politikanstvo Abazovića i njegovih poslodavaca

Kako ističu, Abazović i njegovi poslodavci sebe stavljaju u ulogu i tužioca, i sudije, i policije, histerično optužujući unaprijed institucije sistema za „služenje“ i još histeričnije mašući papirima koje ne umiju ni da pročitaju

Svjestan predstojećeg izbornog poraza, koji ga ponovo očekuje u nedjelju, Dritan Abazović nastavlja da siluje priču koju su mu još na početku kampanje kreirali njegovi poslodavci iz medijskog koncerna Vijesti, a koja nema apsolutno nikakvo utemeljenje. Uz sva postojeća objašnjenja, uključujući i ono u kojem je VDT saopštilo da ispituje slučaj Možura. Taj veliki evropejac i liberal prijeti hapšenjima i zatvorima, šta li bi radio da ga stvarno zapadne da vrši vlast, upitali su danas iz Demokratske partije socijalista.

foto DPS

Kako ističu, Abazović i njegovi poslodavci sebe stavljaju u ulogu i tužioca, i sudije, i policije, histerično optužujući unaprijed institucije sistema za „služenje“ i još histeričnije mašući papirima koje ne umiju ni da pročitaju.

“Apsolutno sve suprotno od onoga što jesu demokratija i vladavina prava, na koje se Abazović stalno poziva, a zapravo je riječ isključivo o sitnom dnevnom politikanstvu. Više puta je ponovljeno, zbog Abazovićevih podmetačina i prijetnji, moraće još jednom: Vlada Crne Gore i nadležna ministarstva nemaju nikakve veze sa ubistvom istraživačke novinarke počinjenim na Malti. I Vlada i sve crnogorske institucije su na raspolaganju za svaku pomoć u rasvjetljavanju tog krivičnog djela i sa nestrpljenjem očekuju zadovoljenje pravde”, poručuju iz DPS-a.

To što su, kako kažu, Abazovićevi poslodavci došli do tačke kada se ne libe da iskonstruišu najmonstruoznije laži koje bi im služile u prljavoj kampanji, ne bi li se dočepali cenzusa i koalicije sa Demokratskim frontom, ne mijenja stvar – napuštaju ga najbliži saradnici, od najavljene “ekspertske Vlade“ ni traga ni glasa.

“I to je sve što treba znati o toj skupini političkih amatera i profitera po cijenu nestabilnosti u državi. Niko se ne sjeća ni slične reakcije Abazovića i njegovih poslodavaca kada su im poželjni koalicioni partneri iz DF-a doslovce pred očima pokušali zapaliti Skupštinu i državu, a još manje kada su nasiljem pokušali da spriječe ulazak Crne Gore u NATO. Doduše, tada Abazovića nije bilo ni blizu Skupštine, pa nije mogao da vidi”, navode u DPS-u.

U toj partiji ističu da sa koliko god papira mahao do ponoći i početka predizborne tišine, i koliko god papira njegovi poslodavci objavili u Vijestima tokom naredna dva dana, ne postoji mogućnost da dokažu krivicu tamo gdje je apsolutno nema.

“Ako ne vjeruju Crnoj Gori, neka svoje “nalaze” dokazuju Malti i Evropskoj uniji, čija je Malta članica. A Abazović i njegovi poslodavci su za svoje monstruozne konstrukcije odgovorni isključivo građanima Crne Gore, koji će im u nedjelju objasniti koliko svaka njihova laž može da traje”, zaključuju u Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve