Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Šavnik predložio Vlatka Vukovića za predsjednika Opštine

Kako je saopšteno iz te partije, na sjednici su, pored toga, razgovarali i o političkim dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica

Na predlog IO DPS-a, OO DPS Šavnik danas je jednoglasno utvrdio da kandidat za predsjednika Opštine Šavnik bude Vlatko Vuković. Kako je saopšteno iz te partije, na sjednici su, pored toga, razgovarali i o političkim dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica.

DPS

OO DPS Šavnik saopštio je da Crna Gora ima obavezu da svima obezbijedi poštovanje ljudskih prava, kao i da je sloboda misli i vjeroispovijesti imala i ima poseban značaj u heterogenom društvu kao što je Crna Gora, te da je naša država od obnove nezavisnosti puno uradila na očuvanju i unaprjeđenju vjerskih sloboda i na uspostavljanju partnerskih odnosa sa vjerskim zajednicama.

“Danas su održane sjednice IO i OO DPS-a Šavnik, kojima su prisustvovali koordinatori ispred Predsjedništva i IO DPS-a Crne Gore, Nada Drobnjak i Milosav Anđelić, i na kojima se razgovaralo o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori. Tokom rasprave u demokratskoj atmosferi razmijenjeni su stavovi o političkim dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica. Namjerne pogrešne interpretacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti i plasiranje teze da će se imovina SPC, “otimati”, dio je kampanje zamjene teza i pokušaja manipulisanja javnošću”, dodaju u saopštenju.

Takođe, na sjednici je prezentovano inovirano izborno zakonodavstvo koje je usvojeno u decembru 2019. godine u Skupštini Crne Gore, kao i aktivnosti Opštinskog odbora u implementaciji Kongresnih dokumenata. Konstatovano je da će mudra politika koju vodi vlast u Crnoj Gori predvođena Demokratskom partijom socijalista, sasvim sigurno pobijediti na predstojećim parlamentarnim izborima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve