Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Šavnik: Demokrate postale PR služba koalicije SNP-NSD-DNP, pokušavaju opravdati opstrukciju izbornog procesa u našoj opštini

Zaista je nepojmljivo, ističu iz šavničkog DPS-a, da jedna partija, koja ''sebe želi predstaviti evropskom, ne baštini vrijednosti koje su u skladu sa savremenom civilizacijom''

Poražavajuće je da su se Demokrate svrstale u PR službu koalicije SNP-NSD-DNP i da iz te uloge pokušavaju opravdati ono što se opravdati ne može – opstrukciju izbornog procesa u Šavniku, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Šavnik reagujući na saopštenje Demokrata.

Zaista je nepojmljivo, ističu iz šavničkog DPS-a, da jedna partija, koja “sebe želi predstaviti evropskom, ne baštini vrijednosti koje su u skladu sa savremenom civilizacijom”, te da njeni lideri, kako navode, uporno ćute na pravno i fizičko nasilje u opštini Šavnik u izvedbi njihovih koalicionih partnera.

“Nakaradne sabotaže prema našim sugrađanima i kontinuirano vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore očigledno nijesu dovoljan razlog da se iz Demokratske Crne Gore uputi apel nadležnim državnim organima i institucijama, ali i njihovim koalicionim partnerima kako bi se trenutna situacija u Šavniku privela kraju i okončala u skladu sa demokratskom praksom”, naglasili su u saopštenju.

Ali vrlo vjerovatno, prema mišljenju DPS-a, da motiv ovakvom postupanju i stavljanju u službi DF-u, leži u nadi Demokrata da će “u Šavniku “zakučiti” koju fotelju u eventualnoj postizbornoj prekompoziciji i podjeli plijena ako ovaj nakaradni naum i anarhija prođu i ako DF na kraju zaista porazi pravni poredak i demokratiju u Crnoj Gori”.

“Ipak da vas podsjetimo, DPS je na vlasti i ostaće vlast u Šavniku kad god se izborni proces završio. To je ono što vas boli, pa na sve nedozvoljene načine pokušavate da izbjegnete ubjedljiv poraz”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve