Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Rožaje: Osuđujemo sramni istup na nacionalnoj osnovi neodgovornog pojedinca na Cetinju

Opštinski odbor DPS Rožaje, osuđuje svaki vid diskriminacije upućen bilo kojem pojedincu, grupi ili narodu sa kojeg god mjesta da dolazi i u bilo čije ime da se govori

Već duže od godinu dana raznim prijetećim porukama i sadržajima, politički se žele upodobiti i oblikovati pripadnici manje brojnih naroda u Crnoj Gori. Svježa su sjećanja pogrdnih i zastrašujućih grafita i slogana od Berana, Bijelog Polja, Pljevalja i šire, upućenih manjinskim narodima, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Psovanje muslimanske majke Dritanu Abazoviću, i to iz slobodarskog i viteškog Cetinja za posljedicu ima narušavanje međuvjerskog i međunacionalnog sklada i stvaranje nepovjerenja među građanima”, poručuju u saopštenju.

Kako su naveli, o političkom djelovanju Dritana Abazovića svoj sud su dali mnogi istaknuti intelektualci albanskog, bošnjačkog i muslimanskog naroda u zemlji i regionu, “i tu nemamo ništa dodati”.

“Opštinski odbor DPS Rožaje, osuđuje svaki vid diskriminacije upućen bilo kojem pojedincu, grupi ili narodu sa kojeg god mjesta da dolazi i u bilo čije ime da se govori, uz poruku da ne smijemo propustiti ovaj osjetljivi društveno politički trenutak da se dodatno ujedinimo u borbi za slobodnu, građansku i antifašističku Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve